Jäsenkirje 1/2019

Hyvää kevään odotusta!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         30.1.2019

Normaalisti lähetämme aluekirjeen ainoastaan sähköpostilla. Jos et ole saanut kirjettä sähköpostilla, tarkista, että yhdistyksen toimistolla on sähköpostiosoitteesi. Yhdistyksellä ei ole kaikkien jäsentensä sähköpostiosoitetta. Uusimman kirjeen löydät myös nettisivuiltamme sekä Facebookista, jossa Turun alueosastolla myös oma suljettu ryhmä. Alueosaston FB-ryhmässä kannattaa vierailla säännöllisesti, sillä joistakin tapahtumista ilmoitetaan ensimmäisenä ryhmän kautta!

Lauantaina 16.2 klo 14.30-16.30 pääsemme pelaamaan lasersotaa Kaarinan Huvilupa-areenalla (Kairiskulmantie 16, Kaarina). Lasersotaa voi pelata niin lapset kuin aikuiset eli tänne voi tulla koko perheen voimin, kaikkien pelaajien tulisi olla kuitenkin kouluikäisiä. Otamme mukaan pientä evästä ja juotavaa, joita voi nauttia pelien välissä. Huvilupa.fi-osoitteesta löytyy tarkempia tietoja. Ilmoittautumiset ottaa vastaan Satu, laitathan hänelle viestiä 8.2 mennessä. Tapahtumaan mahtuu mukaan reilu, mutta rajoitettu joukko. Alueosasto tarjoaa pelin kaikille! Tervetuloa pelailemaan!

Joogaa koko perheelle! Kaikki pääsevät tutustumaan joogan saloihin. Sopii harrastaneille ja heille jotka ovat halunneet joogaan tutustua. Pe 8.3 klo 19.45-21.00 Pure Move Oy, (Eerikinkatu 7b a, Turku), iso sali
Tutustutaan joogaan rauhallisesti. Yhdistelmänä venyttelevää yinjoogaa ja lempeästi liikkuvaa hathaa. Salilta saat joogamaton ja pienen pyyhkeen. Ota mukaan rennot vaatteet ja vesipullo. Salilla mahdollisuus käydä tunnin jälkeen suihkussa. (Oma pyyhe). Paikkoja rajallinen määrä, täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu Piialle 24.2 mennessä.

Lauantaina 9.3. klo 13 menemme katsomaan Turun Kaupunginteatterissa koko perheen esitystä Molli ja Kumma. Lippujen hinnat ovat 10 €/kpl, synnynnäisesti sydänvikaisilta liput 5 €/kpl. Sitovat ilmoittautumiset Katja L:lle 4.2. mennessä. Huom! Paikkoja on rajoitetusti!

Sunnuntaina 17.3 klo 14 menemme peuhaamaan uuteen HopLop Raisioon (Itäniityntie 16, Raisio) Hinnat alle 3v 8 €/hlö, yli 3v 12 €,/hlö, aikuiset 0€ - alueosasto tarjoaa sydänlapsen ja -nuoren lipun. Sitovat ilmoittautumiset Susannalle 10.3 mennessä sähköpostitse. Otathan jäsenkortin mukaan. Tervetuloa koko perheen voimin!

Maaliskuussa järjestetään +12 -vuotiaille sydännuorille leffa-ilta. Tarkempi ajankohta on vielä avoinna ja samoin leffa, sillä esitysaikataulut selviävät vain viikkoa ennen esitystä. Mukaan voit tulla yksin tai vaikka kaverin kanssa. Jos olet kiinnostunut leffasta sekä yhteisruokailusta, heitä viestiä Ainolle 28.2. mennessä, niin sovitaan yksityiskohdista pienemmällä porukalla. Alueosasto tarjoaa leffaliput sydännuorille, omavastuu seuralaisilta on 5 €/hlö. Ruokailut jokainen maksaa itse.

Huhtikuulle ollaan suunnittelemassa koko perheen kiipeilytapahtumaa Raision Myllyn Irti Maasta -kiipeilykeskukseen. Kaikki lapsista isovanhempiin ovat tervetulleita, kunhan painoa on 15-150 kg. Sitovat ilmoittautumiset 31.3. mennessä Ainolle. Omavastuu tapahtumasta on 10 €/hlö – sydänlapset, -nuoret ja -aikuiset pääsevät kiipeilemään maksutta. Tarkempi ajankohta selviää lähiviikkoina, jolloin lisätietoja tapahtumasta on luvassa FB-ryhmästä, kotisivuilta sekä Ainolta.

Lauantaina 6.4. meillä on suunnitteilla mennä treffaamaan Satakunnan alueosaston väkeä Caribian altaisiin klo 13.30 lähtien. Sisäänpääsy lapsilta ja aikuisilta 10 €/hlö, sydänlapset, -nuoret ja -aikuiset pulikoivat puoleen hintaan. Ilmoittautumiset Katja L:lle 31.3. mennessä sähköpostiin.

Lauantaina 6.4. menemme katsomaan Turun Kaupunginteatteriin esitystä ”Näytelmä, joka menee pieleen”, joka on huippuhauska komedia epäonnisesta ensi-illasta, jossa kaikki, mikä voi mennä pieleen, TODELLAKIN menee pieleen. Sitovat ilmoittautumiset esitykseen Katja L:lle mieluiten sähköpostitse 3.3. mennessä. Lippujen hinnat ovat aikuisilta 40 € ja opiskelijoilta 20 €. Mikäli on innostusta, voimme mennä vaikka ennen esitystä ruokailemaan, mutta sovitaan tästä erikseen tarvittaessa sitten ilmoittautuneiden kesken.

Tiistaina 16.4. kokoonnumme suunnittelemaan kesän ja alkusyksyn rientoja Pub Niskan kabinettiin klo 18 alkaen (Kristiinankatu 1, Turku). Tarjolla on hyvää ruokaa ja sydämellistä seuraa. Tervetuloa kuulemaan ja vaikuttamaan tuleviin tapahtumiin, taikka vaan nauttimaan ruoasta ja vertaistuesta. Ruokailun jokainen maksaa itse. Ilmoitathan tulostasi Satulle 12.4. mennessä sähköpostitse.

Torstaina 6.6. klo 19 suuntaamme Naantalin Kailon kesäteatteri Emmaan katsomaan aikuisille suunnattua komediaa ”Heideken", joka pureutuu kotiseuturakkauden merkitykseen ja siihen, miksi juuri Heidekenilla syntyneet ovat aitoja turkulaisia. Tervetuloa nauramaan, olitpa sitten #aitoturkulaine tai onnellisesti muualla asuva. Liput esitykseen on 30 euroa/henkilö, sydänaikuiset pääsevät näytökseen 20 eurolla. Paikkoja on rajoitetusti! Sitovat ilmoittautumiset Katja L:lle 27.4. mennessä mieluiten sähköpostitse.

Ruusukorttelin palvelukeskuksessa alueosaston maksuttomat uimavuorot aina parittomien viikkojen torstai-iltoina klo 18-20 välisenä aikana. Kevätkauden viimeinen uinti on 23.5. Ruusukorttelin palvelukeskus sijaitsee Turun keskustassa, Puistokatu 10. Koko perheelle tarkoitetut uinnit ovat maksuttomia ja allas on vain meidän käytössämme kyseisenä aikana. Allas on melko pieni, mutta viihtyisä. Siellä on myös vesi-juoksu vöitä, jos perinteinen uinti ja polskuttelu ei sovi. Mahdollisista uintivuorojen muutoksista ilmoitetaan alueosaston FB-ryhmässä sekä kotisivuilla.

Turun alueosasto tukee mahdollisuuksiensa mukaan sydännuorten ja -aikuisten osallistumista Synjan valtakunnallisiin tapahtumiin. Kerran vuodessa myönnettävän avustuksen suuruus on maksimissaan 25 €. Alueosasto voi lisäksi harkintansa mukaan myöntää erillisiä kertaluontoisia avustuksia hoitoon, kuntoutukseen ja tapahtumiin esim. matka-avustuksia erityistä tukea tarvitseville perheille tai sydännuorille ja -aikuisille. Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella ja sen liitteeksi tarvitaan kuitit ja erittely kustannuksista. Hakemus tulee tehdä sähköpostitse osoitteella turku(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös Katja Laineelta.

Muistattehan hyödyntää yhdistyksen jäsenedut! Jäsenperheet pääsevät polskuttelemaan Caribian kylpylään alennettuun hintaan. Vuoden 2019 hinnat ovat arkisin aikuisilta ja lapsilta 11 € sekä la-su 13 €/hlö. Lisäksi jäsenetuna 10 kerran vesijumppakortin saa hankittua hintaan 39 euroa (+sarjakorttimaksu 8 €). Sopimushinnat eivät ole voimassa koulujen lomaviikoilla 1, 8, 42, 52 eikä arkipyhinä tai muina juhlapyhinä esim. pääsiäinen ja joulu. Edut koskevat yhdistyksen jäseniä ja edellyttävät mainintaa jäseneduista sekä jäsenkortin esittämistä kylpylän vastaanotossa. Lisäksi jäsenemme saavat vähintään 15 % alennuksen Holiday Club kylpylähotellien, Villasten, Chalets -huoneistojen sekä loma-asuntojen päivän hinnoista. Holiday Club tarjoaa ajoittain myös kausittaisia etuja ja kampanjatarjouksia, jolloin etu voi olla jopa 50 % normaalihinnoista. Majoitusvaraukset ja maksut hoidetaan Holiday Club online-varausjärjestelmän kautta osoitteessa www.holidayclub.fi käyttämällä kampanjakoodia SLJA15.

Myös liikuntaseikkailupuisto Hoplopiin on voimassa jäsenetu: Jäsenkorttia esittämällä sisäänpääsymaksu on arkisin 12 €/lapsi (max. 5 lasta) lukuun ottamatta Riihimäen ja Rovaniemen HopLop-seikkailupuistoja. Etuhinta ei ole voimassa lasten loma-aikoina eikä arkipyhinä.

Muistathan ilmoittaa tapahtumiin ilmoittautuessasi, jos sinulla on avustajakortti!

Alueosaston tilinumero on IBAN FI82 5541 2820 0193 89, BIC: OKOYFIHH. Tapahtumien omavastuut tulee maksaa etukäteen alueosaston tilille.

Sydämellisin terveisin,
Sydänlapset ja -aikuiset Turun alueosaston toimintaryhmä

Lisää: