Jäsenkirje 1/2017

Hyvää kevättä!

Lähetämme aluekirjeen ainoastaan sähköpostilla. Päivitäthän sähköpostiosoitteesi, jollet saanut tätä kirjettä sähköpostiisi. Yhdistyksellä ei ole kaikkien jäsentensä sähköpostiosoitetta. Uusimman kirjeen löydät myös nettisivuiltamme sekä facebookista. Facebookissa on Turun alueosastolla oma ryhmä, johon päivitetään uusimpia kuulumisia.
 
Komiikkaa menemme katsastamaan 25.2. klo 19 Turun Konserttitaloon VOITTAJAT On the Road –Stand up iloittelua,  jossa  on  esiintymässä  Naurun tasapaino -sarjan  kolmen  edellisen  kauden  voittajaa.  Luvassa  on huippuviihdettä Matti PatroSen, Iikka Kiven sekä Robert Petterssonin toimesta. Iltaa isännöi mainio Jape Grönroos. Liput esitykseen ovat 20 euroa per henkilö. Sydännuoret ja –aikuiset 15 euroa. Huom! Paikkoja on rajoitetusti. Sitovat ilmoittautumiset Katja Laineelle 10.2. mennessä – aika on siis lyhyt! Huomioitahan myös, että esitys on kielletty alle 15-vuotiailta.
 
Lasketteluretki - alueosasto tekee viime vuotiseen tapaan lasketteluretken Himokselle 17. – 19.3. Olemme toistaiseksi vuokranneet kaksi mökkiä majoitusta varten ja majoituspaikkoja on kaikkiaan 26 henkilölle. Paikkoja on siis rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Omavastuuosuus majoituksesta on 70 euroa per henkilö. Sydänlapsilta/-nuorilta/-aikuisilta sekä alle 14v. lapsilta omavastuu on 50 euroa. Ruokailuista peritään omavastuuna 10 e/henkilö (pe iltapala, la aamiainen, lounas ja päivällinen sekä su aamiainen). Huom! Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä Katja Laineelle 15.2. mennessä eli ilmoittautumisaika on varsin lyhyt!
 
Tulossa maaliskuussa sydänlasten leffapäivä. Leffasta myöhemmin tarkemmin tietoa kun elokuvat tiedossa. Lippujen hinnat   10e/hlö  ja  sydänlapset  sekä  aikuiset  maksutta.  Jos   sinulla   on   saattajakortti  niin   ilmoitathan  asiasta ilmoittautumisen yhteydestä niin saat lippusi maksutta.  Seuraa Facebook-sivuja tai voit tiedustella Susannalta, scollin79(at)gmail.com.
 
Käsityöpaja – Alueosasto kartoittaa kädentaitajien tai kädentaidoista kiinnostuneiden mielenkiintoa mahdolliseen käsityöiltaan. Mikäli kiinnostuneita löytyy tarpeeksi, tullaan käsityöilta järjestämään huhti-toukokuussa Raisiossa Machian tiloissa. Osallistuvilta peritään pieni osallistumismaksu sekä mahdollisesti materiaalikulut. Jos siis olet kiinnostunut, ilmaise kiinnostuksesi Kristalle 31.3. mennessä, niin ryhdymme tarvittaviin järjestelyihin. Lisätietoja ilmoitetaan ilmoittautuneille kaikille     käsityöpajaan ilmoittautuneille sekä alueosaston omassa Facebook-ryhmässä.
 
Sunnuntaina 9.4. klo 15 menemme temppuilemaan Turun sirkuskouluun. Sirkuskoulu sijaitsee Turun keskustassa osoitteessa Eerikinkatu 7, 5 kerros. Temppuja kokeilemaan pääsevät myös halutessaan innokkaimmat aikuiset. Ilmoitathan ilmoittautuessasi jos haluat myös itse osallistua. Alueosasto maksaa sydänperheiden temppuilun. Tila on rajallinen, joten kannattaa ilmoittautua pikaisesti. Ilmoittautuminen Satulle 5.4. mennessä.
 
Synjalaiset menevät keskiviikkona 12.4. klo 18:30 jälleen selvittämään huonepakoa. Tällä kertaa varattuna on Sikarihuone Room Escapesta. Osallistumisen omavastuu on 5€/hlö. Ilmoittautuminen Iidalle 5.4. mennessä. Paikkoja on rajoitetusti. Lisää tietoa löytyy  www.roomescapeturku.com/
 
Keskiviikkona 19.4.2017 klo 18 alkaen vietämme alueosaston Pizza-iltaa Ravintola Rantakertussa. Samalla suunnittelemme tulevan kesän tapahtumia. Rantakerttu sijaitsee Aurajoen rannassa, osoitteessa Läntinen Rantakatu 55, 20100 Turku. Ilmoittautuminen Kristalle keskiviikkoon 12.4.2017 mennessä. Tervetuloa!
 
Luonnonpäivänä  lauantaina  20.5.2017  Ruissaloon  –  menemme  100-vuotiaan  Suomen  kunniaksi  juhlistamaan yhdessä Luonnon päivää Turun kasvitieteelliseen puutarhaan 20.5. Ruissaloon klo 11. Kierroksen jälkeen menemme vielä kävellen Honkapirttiin (n. 1,7 km kävelymatkaa), jossa alueosasto tarjoaa kahvit ja mehut. Omavastuu aikuisilta ja yli 7v. lapsilta 5 euroa. Sitovat ilmoittautumiset 10.5. mennessä Kristalle.
 
Alueosastolla  on  saatavissa  lippuja  Tuton  kevätkauden  peleihin.  Peleistä  tiedotetaan  alueosaston  Facebook- sivuilla! Lisätietoja voi kysyä Benitalta.
 
Ruusukorttelin uintivuorot jatkuvat parittomien viikkojen torstai-iltaisin klo 18–20. Ruusukorttelin palvelukeskus sijaitsee Turun keskustassa, Puistokatu 10. Uimaan tulijoille tiedoksi, että Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen Puistokadun puoleinen liukuovi suljetaan klo 15:30 ja Koulukadun puoleinen liukupääovi (sisäpihalla sijaitseva) su ljetaan klo 20:30. Kulku Ruusukortteliin tapahtuu menemällä Koulukadun sisäpihan pääovesta sisälle. Uinnit ovat maksuttomia ja tarkoitettu koko perheelle ja allas on vain meidän käytössämme kyseisenä aikana. Uima -allas on melko pieni, mutta viihtyisä. Siellä on myös vesi-juoksu vöitä, jollei perinteinen uinti ja polskuttelu sovi. Lisätietoja voi kysellä Sadulta. Kevään viimeinen uintivuoro on torstaina 19.5.2017.
 
Huomasithan yhdistyksen jäsenkortin ja -maksun uusimman sydän –lehden liitteenä.  Maksamalla jäsenmaksun

ajoissa takaat mahdollisuutenne osallistua alueosaston monipuoliseen toimintaan ja saat jäsenedut käyttöösi.
 
Jäsenperheet pääsevät polskuttelemaan Caribian kylpylään alennettuun hintaan. Vuoden 2017 hinnat ovat aikuiset
12€, lapset (3-16v) 7€, ma-to perhelippu 28€ (2 aik, 1-3 lasta) pe-su perhelippu 37€ (2 aik, 1-3 lasta), sopimushinnat eivät ole voimassa koulujen lomaviikoilla 1,8,42,52 eikä arkipyhinä tai muina juhlapyhinä esim. pääsiäinen ja joulu. Edut koskevat Sydänlapset ja -aikuiset ry:n Turun alueosaston jäseniä ja edellyttävät mainintaa jäseneduista sekä jäsenkortin esittämistä kylpylän vastaanotossa.
 
Liikuntaseikkailupuisto Hoplopin jäsenedun: jäsenkorttia näyttämällä saatte pääsymaksusta 20% alennuksen. Alennus koskee koko perhettä.
 
Jäsenetuna yöpyminen Holiday club –hotellissa 15 % alennuksella.
 
Turun alueosasto tukee mahdollisuuksiensa mukaan sydännuorten ja -aikuisten osallistumista Synjan valtakunnallisiin  tapahtumiin.  Kerran  vuodessa  myönnettävän  avustuksen  suuruus   on  maksimissaan  25  €. Alueosasto voi lisäksi harkintansa mukaan myöntää erillisiä kertaluontoisia avustuksia esim. matka-avustuksia erityistä tukea tarvitseville perheille tai sydännuorille ja -aikuisille. Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella ja sen liitteeksi tarvitaan kuitit ja erittely kustannuksista. Hakemus tulee tehdä sähköpostitse osoitteella turku(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös Katja Laineelta.
 
Muistathan ilmoittaa tapahtumiin ilmoittautuessasi, jos sinulla on avustajakortti!
 
Alueyhdistyksen tilinumero on IBAN: FI82 5541 2820 0193 89, BIC: OKOYFIHH. Tilille tulee maksaa tapahtumien omavastuut.

Toimintaryhmän yhteystiedot löydät täältä.

Lisää: