Jäsenkirje 1/2016

Vuonna 2016 johtoajatuksena alueosaston tapahtumissa on jäsenistön toiveet. Hyviä toiveita on jo tullut jonkun verran ja näitä lähdemme toteuttamaan seuraavasti:

Tammikuussa la 16.1. klo 9-13 toteutetaan juuri meille räätälöity ensiapukoulutus Sydänliiton Tampereen toimistolla osoitteessa Yliopistonkatu 60 A, 7. krs. Koulutus ei tähtää EA-korttiin, vaan täydentää valmiuksia toimia kodin hätätilanteissa. Paikkoja on vain 20, joten ilmoittaudu nopeasti Kirsille joko sähköpostitse kirsi.heinajarvi(at)hotmail.com tai puhelimitse 044 555 0078. Osallistumismaksu 5€/hlö (sis. koulutuksen ja sämpyläkahvit) maksetaan käteisellä osallistumisen yhteydessä. Kurssin aikana ei lastenhoitoa.

Helmikuussa su 14.2. osallistumme valmiiseen talvitapahtumaan Kuljun koululla / Kuljun Majakalla osoitteessa Tampereentie 262, Lempäälä. Tapahtumassa mm. temppurata koulun salissa, taikuriesitys klo 11.30, 12.15 ja 13.00, liikuntaa, poniratsastusta ja alueosaston ilmapalloja. Lisätietoja tapahtumasta esim. www.lempaalanseurakunta.fi/tapahtumat/?x27454=2202672 sekä lähempänä tapahtumaa omilla FB-sivuillamme. Erillistä ilmoittautumista ei tähän tapahtumaan järjestetä, mutta osallistujien toivotaan tulevan juttusille temppuradan suuntaan punaisen sydänlogon luo.

Maaliskuussa la 19.3. klo 10-14 tutustumme terveellisen, hyvää mieltä ja iloa tuottavan ruuan valmistukseen Tampereen Seudun Ammattiopiston toimipisteessä osoitteessa Pyynikintie 2, Tampere. Rohkeasti myös miehet, isät ja lapset mukaan! Paikkoja kuitenkin rajoitetusti (20 hlö), joten ilmoittaudu 10.3. mennessä Kirsille. Osallistumismaksu 5€/hlö.

Toukokuussa Synjalaiset tapaavat Hippu Pintilän johdolla liikunnallisissa merkeissä Tampereella Varalan Urheiluopistolla (Varalankatu 36, Tampere). Tästä otetaan vielä ideoita ja toiveita vastaan FB-sivuillamme maaliskuun loppuun saakka, jolloin vahvistetaan toiminta, päivämäärä ja kellonaika.

Kesäkuussa 12.6. klo 14 alkaen kaivataan iloista ja leikkisää urheilumieltä. Tutustumme tällöin yleisurheilun lajikirjoon koko perheen leikkimielisissä kisailuissa jossakin päin Pirkanmaata. Urheilukenttä varmistuu lähempänä kesää, joten seuraa ilmoittelua FB-sivuiltamme. Pienet osallistujat (alle 12v) saavat jokainen pienen palkinnon, jonka vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumista Kirsille 6.6 mennessä.

Heinäkuussa 10.7. on etenkin lapsiperheillä mahdollisuus kulttuurikokemukseen Pyynikin kesäteatterissa Tampereella, jossa ensiesityksensä saa lastennäytös Maltti ja Valtti matkalla mummolaan. Esitys sopii yli 3-vuotiaille. Aikataulu tarkentuu lähempänä kesää, joten seuraa tiedotusta mm. FB-sivuillamme. Paikkoja vain 30, jonka vuoksi SITOVA ilmoittautuminen Kirsille 1.7 mennessä. Liput 5€/ hlö, maksu alueosaston edustajalle käteisellä teatterilla. Liput eivät sisällä väliaikatarjoilua, joka kuitenkin suositellaan varaamaan etukäteen (alueosasto ei osallistu väliaikatarjoiluun).

Elokuussa jatketaan 27.8 liikunnallista toimintakautta Lempäälän Kirskaanniemessä patikoinnin, makkaranpaiston ja nokipannukahvien merkeissä. Matkaan lähdemme klo 14.00 parkkipaikalta osoitteesta Koipitaipaleentie 100, Lempäälä. Tarjoilun vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumista Kirsille 20.8 mennessä.

Muut syksyn suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin. Tavoitteena on testata koko perheen nauruhermoja Sirkus Finlandian esityksessä Tampereella sekä miesten kestävyyttä curlingin, rallin tai muun toivotun toiminnan parissa. Molemmista tiedotetaan tarkemmin kesän/ alkusyksyn aikana FB-sivuillamme. Miesjäseniltämme toivomme vielä ideoita ja toiveita oman toimintanne suhteen joko FB-sivujen kautta tai sähköpostilla matti.sihvola(at)gmail.com

Toimintakausi paketoidaan lopulta 26.11 pikkujouluilla Kuljun Majakalla osoitteessa Tampereentie 262, Lempäälä. Paikalla joulupukki ja tarjolla riisipuuroa, glögiä ja piparia. Tarjoilun vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumista 20.11 mennessä Kirsille.

Ideoita ja toimintatoiveita tuleville vuosille otamme jatkossakin vastaan FB-sivustomme, sähköpostien tai esim. tekstiviestien kautta -> kirjallisena jäävät paremmin muistiin ja tulevat näin toteutettuakin. Kaikki kirjeessä viitatut ilmoittautumiset tulee toimittaa alueosaston yhteyshenkilölle Kirsi Heinäjärvelle joko sähköpostitse kirsi.heinajarvi(at)hotmail.com tai puhelimitse 044 555 0078.

FB-sivustomme osoite sen sijaan on www.facebook.com/groups/247470677382. Sinne toivomme etenkin ideoita ja toiveita toiminnasta, mutta myös jäsenistön omia esittelyjä/ kertomuksia olisi sieltä mukava lukea. FB-sivustoa käytämme myös nopeaan tiedottamiseen esim. tapahtumiin liittyvässä muistuttelussa tai tapahtumamuutoksista.
Maksut osallistumisista toivomme tänä vuonna pääsääntöisesti kirjeessä mainituin käteismaksuin, mutta tiedoksenne myös alueosaston tilinumero: FI83 5541 2820 0193 71.

Psykologi ja sydänaikuinen Hippu Pintilä on opiskelemassa työnsä ohella ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi ja opintoihin liittyen tarjoaa harjoittelijastatuksella tehtävää terapiaa alueosaston jäsenille kevään ajan ilmaiseksi. Harjoiteltava ratkaisukeskeinen terapia (brief therapy, solution focused therapy) on Suomessa vakiintunut ja Valviran tunnustama psykoterapiamuoto, josta on yksilö-, ryhmä- ja yhteisösovelluksia. Lisätiedot Hipulta 040-7780911 (tai hpintila(at)yahoo.com).

Tuleville vuosille toivoisimme jäsenistöltä aktiivista otetta tapahtumaideointiin. Vapaita paikkoja on aina myös tapahtumien järjestelypuolella ns. aktiiviporukassa. Mukaan voi ilmoittautua koska tahansa ja vaikka vain tilapäisesti yhteenkin tapahtumaan avuksi. Pyritään yhdessä kohti aktiivista ja toimivaa alueosastoa.

Lisää: