Jäsenkirje 2/2017

Heippa!

Käsissäsi on vuoden 2017 Synjan toinen jäsenkirje. Tämä kirje lähetetään kaikille synjalaisille, joiden sähköposti on yhdistyksen jäsenrekisterissä.
 
Tässä kirjeessä kerromme Synjan tieto- ja vertaistukitapaamisista sekä muista tapahtumista, joihin synjalaiset ovat tervetulleita sekä hieman suunnitelmista seuraavalle vuodelle. Ensi vuonna Synjan perustamisesta tulee jo 20 vuotta! Näihin vuosiin mahtuu monta ikimuistoista tapahtumaa, paljon synjalaisia, iloa ja suruakin.
 
Seuraavan jäsenkirjeen lähetämme kirjepostilla ensi vuoden alussa ja avaamme siinä tarkemmin tulevia tapahtumia!
 
 
Sydämellisin terveisin,
 
Krista Mannermetsä                               
krista.mannermetsa(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi         
p. 045 345 6333                                                
 
Lotta Heikkilä
lotta.heikkila(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi
p. 044 2727 707
 

Asiaa jäsenyydestä

 
Synjan jäsenyys on sidoksissa yhdistyksen jäsenyyteen. Yhdistyksen jäsenyys on talouskohtainen, mikä tarkoittaa, että vaikka jäsenyys on yhden perheen jäsenen nimissä, voivat koko perhe osallistua yhdistyksen toimintaan. On kuitenkin muistettava, että jos jäsenyys on vanhemman nimissä, sydännuori on oikeutettu osallistumaan Synjan tapaamisiin niin kauan kuin asuu vanhempiensa luona. Kun nuori muuttaa omilleen, tulee hänen liittyä jäseneksi itse, jos haluaa osallistua yhdistyksen toimintaan. Jäsenyysasioita voi hoitaa joko soittamalla tai lähettämällä sähköpostia toimistolle sekä yhdistyksen kotisivuilla jäsensivut-osiossa. Huomioittehan tämän, kun muutatte pois vanhempien luota omaan talouteen.
 

Valtakunnalliset tapaamiset

 
Tänä vuonna on järjestetty jo kaksi tieto- ja vertaistukitapaamista. Tapaamisilla on päästy opettelemaan ensiaputaitoja ja niiden aikana on jaettu kokemuksia ja vertaisuutta, jokainen omista lähtökohdistaan käsin. Keväällä Oulussa nuoret kävivät pelaamassa huonepakopeliä ja kokeilivat jousiammuntaa. Iltaohjelmassa villiinnyttiin tekemään ohjaajasta muumio! Syksyllä aikuiset puolestaan pohtivat omaa hyvinvointia ja kokeilivat taijia. Tunnelma tapaamisilla on ollut avoin ja hyvä, hauskaa on ollut! Uusia sydäntuttuja on saatu eri puolilta Suomea!
 
Vuoden viimeinen tapaaminen on marraskuussa Helsingissä.
Tämä tapaaminen on yhteinen sydännuorille ja -aikuisille ja se pidetään 10.–12.11.2017 Hotelli Rantapuistossa, Vuosaaressa, jonne pyritään järjestämään kuljetus Helsingin rautatieasemalta. Ohjelmassa tulee olemaan ainakin joogaa, kardiologin ja sairaanhoitajan luento, vuosikokous, hulvattomat pikkujoulut sekä ulkoilua. Vuosikokous ja pikkujoulut ovat kaikille synjalaisille avoimia, mutta niihin tulee ilmoittautua etukäteen tarjoilun vuoksi.
 
Tapaamiselle, vuosikokoukseen ja pikkujouluihin voit ilmoittautua yhdistyksen kotisivuilta viimeistään 8.10.2017! Tule mukaan viettämään hauska viikonloppu hyvässä seurassa!

Alustavia suunnitelmia vuodelle 2018

 • 20.-21.4., Nuorten CAMP
 • 15.-17.6. Oulussa SOVA eli Sopeutumisvalmennusviikonloppu
 • yhdistyksen kurssit nuorille, joihin ilmoittautuminen alkaa joulukuussa
 • omat tieto- ja vertaistukitapaamiset nuorille ja aikuisille, sekä yhteistapaaminen: Ensi vuoden tapaamisilla teemana ovat terveelliset elämäntavat.
 • Suomi isännöi kansainvälistä EuroHearts- konferenssia
 
Näistä tiedotetaan tulevissa jäsenlehdissä, yhdistyksen kotisivuilla ja somessa. Kannattaa seurata ilmoittelua!
 
Tulevia tapaamisia varten otamme avosylin vastaan lajikokeilu ehdotuksia.
 
Katsothan myös oman alueosastosi tapahtumista jäsenlehdestä ja kotisivuilta onko siellä sinua kiinnostavia tapahtumia. Jos ei ole, voit ehdottaa toimintaryhmälle sinua ja mahdollisesti muitakin sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavia juttuja.
 

Synja työryhmä 2017

 • Krista Mannermetsä (pj, kv-vastaava, nuorten yhteyshenkilö)
 • Filiz Bedretdin (varapj, tiedotusvastaava)
 • Aki Huttunen (aikuisten yhteyshenkilö)
 • Paavo Kurttila (alle 18-v. edustaja)
 • Sanna Lehto (kuntoutusvastaava)
 • Osku Grönroos (tiedotusvastaava)
 • Marjatta Lavonen (yli 35-v. edustaja)
 • Aino Laine
 • Tuomas Ojapelto
 
Työryhmän näkyvin tehtävä on suunnitella Synjan tapaamisia. Mikäli haluat olla yhteydessä työryhmään, voit lähettää sähköpostia osoitteella: synja(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi.
 

Vertaistukihenkilötoiminta

 
Keväällä koulutettiin uusia vertaistuki-henkilöitä. Nyt synjalaisilla on neljä omaa koulutettua vertaistukihenkilöä! Heidän yhteystietonsa ovat kotisivuilla ”Tukihenkilöt”-sivulla. Tarkoituksena on kouluttaa lisää vertaistukihenkilöitä. Jos olet kiinnostunut voit jo nyt olla yhteydessä aluesihteeriin tai seuraa ilmoitteluamme.
 
Vertaistukihenkilö on tärkeä henkilö erityisesti sellaiselle, joka saa tietää synnynnäisestä sydänviastaan yllättäen, sydämen tilanne pahenee tai edessä on hoitotoimenpiteitä tai arjessa muita haasteita. Vertaistukihenkilö kuuntelee, on läsnä ja tukee. Hän on kokenut samankaltaisia asioita ja tunteita, joten hänen kanssaan on ehkä helpompi jutella kuin ystävien ja sukulaisten kanssa, jotka eivät ole samanlaista kokeneet. Ystäviä ja muita läheisiä ei ehkä edes halua huolestuttaa omilla, puolison tai lapsen sydänasioilla.
 
Sydänlapset ja -aikuiset ry.
Synjan vuosikokous,
Hotelli Rantapuisto, Helsinki
11.11.2017, klo 18.00–19.00

 
Asialista:
 1. Kokouksen avaaminen
 2. Kokouksen järjestäytyminen
  2.1 Kokouksen puheenjohtajan valinta
  2.2 Kokouksen sihteerin valinta
  2.3 Kahden pöytäkirjan tarkastajan valinta
  2.4 Kahden ääntenlaskijan valinta
 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 4. Läsnäolijoiden ja valtakirjojen toteaminen
 5. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
 6. Työryhmän työtehtävien esittely
 7. Synjan toimintakertomus 2017
 8. Synjan kuluvan vuoden talouskatsaus
 9. Synjan talousarvio 2018 (ehdotus)
 10. Synjan toimintasuunnitelma 2018
 11. Synjan työryhmän valinta vuodelle 2018
Tänä vuonna ei valita uusia työryhmäläisiä, koska viime vuonna vuosikokouksessa tehtiin päätös, että työryhmäläisen kausi on kolme vuotta, siten kukaan ei ole erovuorossa.
 1. Muut käsiteltävät asiat
 2. Kokouksen päättäminen