Synja - sydännuoret ja -aikuiset

Suomessa on jo yli 7 000 synnynnäisen sydänvian takia leikattua aikuista. Määrä kasvaa vuosittain noin 250 henkilöllä.  
Valtaosa synnynnäisesti sydänvikaisista henkilöistä voi elää täysin normaalia elämää - käydä töissä, harrastaa ja perustaa perheen. Osalla sydänvika aiheuttaa rajoituksia. Yleisimmin ne liittyvät ammatinvalintaan ja työssä jaksamiseen, fyysiseen suorituskykyyn tai lasten hankkimiseen. Rajoituksista huolimatta sydännuoret ja -aikuiset voivat elää täyttä elämää. Vertaistuki, tieto ja kuntoutus auttavat jaksamaan.
 
Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on kolme koko maan kattavaa ryhmää, joista yksi on valtakunnallista toimintaa järjestävä Synja (sydännuoret ja aikuiset). Kaikki yhdistyksen 13 vuotta täyttäneet synnynnäisesti sydänvikaiset jäsenet luetaan yhdistyksessä synjalaisiksi. 

Vuosittain järjestetään valtakunnallisia tieto- ja vertaistukitapaamisia ja infopäiviä. Sydännuorille ja -aikuisille on tarjolla myös opas- ja esitemateriaalia. Jäsenlehdessä julkaistaan nuoriso- ja aikuisjäseniä kiinnostavia artikkeleita. Jäsenille lähetetään lisäksi jäsenkirje, jossa tiedotetaan tulevista tapahtumista ja muista sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista. Jäseniä tiedotetaan pääasiassa sähköpostiviesteillä, joten sähköpostiosoite kannattaa ilmoittaa toimistolle. Keskustelua käydään sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista suljetussa ryhmässä Facebookista, pyydä pääsyä ryhmään!

Synjan toimintaa suunnittelee ja kehittää vapaaehtoisista synjalaisista koostuva Synjan työryhmä. Työryhmään kuuluvat Synjan syyskokouksen valitsemat edustajat sekä Sydänlapset ja -aikuiset ry:n aluesihteeri.
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n hallituksessa, kuntoutustyöryhmässä ja  lehtitoimikunnassa  on myös Synjan edustaja mukana.

Voit ilmoittaa uudet yhteystietosi täältä.

 

Synja - sydännuoret ja -aikuiset | Tulevat tapahtumat

29.8.2019 18:00 - 1.9.2019 13:00

Synjalaisten sekä sydänlasten vanhempien yhteistapahtuma - Voimaa vertaisista 29.8.-1.9.2019

Yhdistys järjesti viime vuonna toista kertaa yhteisen vertaistapaamisen synjalaisille, heidän läheisilleen sekä sydänlasten vanhemmille Kolin jylhiin kansallismaisemiin. Kuule siis Kolin kutsu elo-syyskuun vaihteessa ja ilmoittaudu mukaan!
 
Yhdistyksen kuntoutustoiminnalla edesautetaan pitkäaikaissairaiden yleistä toimintakykyä ja elämänhallintaa sekä annetaan voimavaroja arkeen. On tärkeää, että luomme onnistumisen kokemuksia ja tilaisuuksia... Lue lisää

Menneet tapahtumat

22.3.2019 18:00 - 24.3.2019 12:30

2.11.2018 18:00 - 4.11.2018 14:00

2.8.2018 19:30

Kuvia