Synja - sydännuoret ja -aikuiset

Suomessa on jo yli 7 000 synnynnäisen sydänvian takia leikattua aikuista. Määrä kasvaa vuosittain noin 250 henkilöllä. Valtaosa synnynnäisesti sydänvikaisista henkilöistä voi elää täysin normaalia elämää - käydä töissä, harrastaa ja perustaa perheen. Osalla sydänvika aiheuttaa rajoituksia. Yleisimmin ne liittyvät ammatinvalintaan ja työssä jaksamiseen, fyysiseen suorituskykyyn tai lasten hankkimiseen. Rajoituksista huolimatta sydännuoret ja -aikuiset voivat elää täyttä elämää. Vertaistuki, tieto ja kuntoutus auttavat jaksamaan. Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on kolme koko maan kattavaa ryhmää, joista yksi on valtakunnallista toimintaa järjestävä Synja (sydännuoret ja -aikuiset). Kaikki yhdistyksen 13 vuotta täyttäneet  ja sitä vanhemmat synnynnäisesti sydänvikaiset luetaan yhdistyksessä synjalaisiksi ja he saavat automaattisesti synjan postia. Mikäli synjan postia ei tule sydännuoren nimissä tai sitä ei tule ollenkaan, kannattaa tarkastaa yhdistyksen toimistolta, että sydännuoren tiedot ovat jäsenrekisterissä. 

Yhdistyksen jäsenyys on talouskohtainen, mikä tarkoittaa, että vaikka jäsenyys on yhden perheenjäsenen nimissä, voi koko perhe osallistua yhdistyksen toimintaan. On kuitenkin muistettava, että jos jäsenyys on vanhemman nimissä, sydännuori on oikeutettu osallistumaan Synjan tapaamisiin niin kauan kuin asuu vanhempiensa luona. Kun nuori muuttaa omilleen, tulee hänen liittyä jäseneksi itse, mikäli haluaa osallistua yhdistyksen toimintaan ja synjan tapaamisille. Huomioittehan tämän, kun muutatte pois vanhempien luota omaan talouteen. Jäsenasioissa olkaa yhteydessä yhdistyksen toimistolle.

Vuosittain järjestetään valtakunnallisia tieto- ja vertaistukitapaamisia ja infopäiviä. Jäsenlehdessä julkaistaan myös sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavia artikkeleita. Jäsenille lähetetään lisäksi jäsenkirje, jossa tiedotetaan tulevista tapahtumista ja muista sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista. Jäseniä tiedotetaan pääasiassa sähköpostiviesteillä, joten sähköpostiosoite kannattaa ilmoittaa toimistolle. Voit ilmoittaa uudet yhteystietosi täältä. Keskustelua käydään sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista suljetussa ryhmässä Facebookissa, kannattaa liittyä ryhmään mukaan!

Synjan toimintaa suunnittelee ja kehittää vapaaehtoisista synjalaisista koostuva Synjan työryhmä. Työryhmään kuuluvat Synjan syyskokouksen valitsemat edustajat sekä Sydänlapset ja -aikuiset ry:n aluesihteeri.
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n hallituksessa, kuntoutustyöryhmässä ja  lehtitoimikunnassa  on myös Synjan edustaja mukana.

Voit olla yhteydessä Synjan yhteyshenkilöihin, he kertovat lisää synjan toiminnasta. 

Synjan nuorten, alle 18-vuotiaiden yhteyshenkilö:
Niina Wunsch, p. 040 9103 905

Synjan aikuisten, yli 18-vuotiaiden yhteyshenkilö:
Jani Kujo, p. 044 0889 818
 

Synja - sydännuoret ja -aikuiset | Tulevat tapahtumat

27.8.2020 18:00 - 30.8.2020 13:00

– Synjalaisten sekä sydänlasten vanhempien yhteistapahtuma

Yhdistys järjestää nyt jo neljättä kertaa yhteisen vertaistapaamisen sydänlasten vanhemmille, synjalaisille ja heidän puolisoilleen Kolin jylhissä kansallismaisemissa. Tänä vuonna tapaamisen teemana luonnossa liikkumisen lisäksi parisuhde ja voimavarat. Kuule siis Kolin kutsu ja ilmoittaudu mukaan!

Yhdistyksen kuntoutustoiminnalla edesautetaan pitkäaikaissairaiden yleistä toimintakykyä ja elämänhallintaa sekä annetaan voimavaroja arkeen. On tärkeää, että luomme onnistumisen... Lue lisää

11.9.2020 16:00 - 13.9.2020 12:30

Tervetuloa sydännuorten tapaamiselle!


Sydänlapset ja -aikuiset ry:n sydännuorten (13-17v.) vertaistapaaminen järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa. Pajulahteen ei ole suoraa julkista liikennettä, jonka vuoksi järjestämme yhteiskuljetuksen Lahden matkakeskukselta Pajulahteen. Tapaamisen ohjelmassa on tietoa sydänvioista, liikunnallista tekemistä ja mukavaa yhdessäoloa hyvässä seurassa. Tapaamisella pääsee tutustumaan muihin sydännuoriin eri puolilta Suomea. Tapaamisen ohjaajina toimivat Synjatyöryhmän yhteyshenkilöt Jani Kujo ja Niina Wunsch.

... Lue lisää

18.9.2020 16:30 - 20.9.2020 12:30

Sydänaikuisten vertaistukitapaaminen jouduttiin koronaviruksen takia perumaan maaliskuulta ja se on siirretty järjestettäväksi syyskuussa Jämsän Himoksella. Tapaamisen ohjelmassa on liikuntaa, luento tunnelukoista sekä rentoa yhdessäoloa. Tapaaminen on tarkoitettu yli 18-vuotialle yhdistyksen jäsenille. Tapaamiselle otetaan mukaan 20 osallistujaa ja etusijalla ovat ensikertaa tapaamiselle ilmoittautuneet ja seuraavaksi ne, jotka eivät osallistuneet vuonna 2019 tapaamisille. Tarvittaessa arvomme osallistujat. Tapaaminen järjestetään, jos osallistujia on vähintään 8.

... Lue lisää

Menneet tapahtumat

1.11.2019 17:00 - 3.11.2019 12:00

13.9.2019 18:00 - 15.9.2019 12:15

29.8.2019 18:00 - 1.9.2019 13:00

Kuvia