Synja - sydännuoret ja -aikuiset

Suomessa on jo yli 7 000 synnynnäisen sydänvian takia leikattua aikuista. Määrä kasvaa vuosittain noin 250 henkilöllä. Valtaosa synnynnäisesti sydänvikaisista henkilöistä voi elää täysin normaalia elämää - käydä töissä, harrastaa ja perustaa perheen. Osalla sydänvika aiheuttaa rajoituksia. Yleisimmin ne liittyvät ammatinvalintaan ja työssä jaksamiseen, fyysiseen suorituskykyyn tai lasten hankkimiseen. Rajoituksista huolimatta sydännuoret ja -aikuiset voivat elää täyttä elämää. Vertaistuki, tieto ja kuntoutus auttavat jaksamaan. Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on kolme koko maan kattavaa ryhmää, joista yksi on valtakunnallista toimintaa järjestävä Synja (sydännuoret ja -aikuiset). Kaikki yhdistyksen 13 vuotta täyttäneet  ja sitä vanhemmat synnynnäisesti sydänvikaiset luetaan yhdistyksessä synjalaisiksi ja he saavat automaattisesti synjan postia. Mikäli synjan postia ei tule sydännuoren nimissä tai sitä ei tule ollenkaan, kannattaa tarkastaa yhdistyksen toimistolta, että sydännuoren tiedot ovat jäsenrekisterissä. 

Yhdistyksen jäsenyys on talouskohtainen, mikä tarkoittaa, että vaikka jäsenyys on yhden perheenjäsenen nimissä, voi koko perhe osallistua yhdistyksen toimintaan. On kuitenkin muistettava, että jos jäsenyys on vanhemman nimissä, sydännuori on oikeutettu osallistumaan Synjan tapaamisiin niin kauan kuin asuu vanhempiensa luona. Kun nuori muuttaa omilleen, tulee hänen liittyä jäseneksi itse, mikäli haluaa osallistua yhdistyksen toimintaan ja synjan tapaamisille. Huomioittehan tämän, kun muutatte pois vanhempien luota omaan talouteen. Jäsenasioissa olkaa yhteydessä yhdistyksen toimistolle.

Vuosittain järjestetään valtakunnallisia tieto- ja vertaistukitapaamisia ja infopäiviä. Jäsenlehdessä julkaistaan myös sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavia artikkeleita. Jäsenille lähetetään lisäksi jäsenkirje, jossa tiedotetaan tulevista tapahtumista ja muista sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista. Jäseniä tiedotetaan pääasiassa sähköpostiviesteillä, joten sähköpostiosoite kannattaa ilmoittaa toimistolle. Voit ilmoittaa uudet yhteystietosi täältä. Keskustelua käydään sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista suljetussa ryhmässä Facebookissa, kannattaa liittyä ryhmään mukaan!

Synjan toimintaa suunnittelee ja kehittää vapaaehtoisista synjalaisista koostuva Synjan työryhmä. Työryhmään kuuluvat Synjan syyskokouksen valitsemat edustajat sekä Sydänlapset ja -aikuiset ry:n aluesihteeri.
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n hallituksessa, kuntoutustyöryhmässä ja  lehtitoimikunnassa  on myös Synjan edustaja mukana.

Voit olla yhteydessä Synjan yhteyshenkilöihin, he kertovat lisää synjan toiminnasta. 

Synjan nuorten, alle 18-vuotiaiden yhteyshenkilö:
Niina Wunsch, p. 040 9103 905

Synjan aikuisten, yli 18-vuotiaiden yhteyshenkilö:
Jani Kujo, p. 044 0889 818
 

Synja - sydännuoret ja -aikuiset | Tulevat tapahtumat

26.8.2021 16:00 - 29.8.2021 14:00

- Synjalaisten ja sydänlasten vanhempien yhteistapahtuma -


Tänä vuonna Voimaa vertaisista -viikonlopputapaamisen teemana on luonnossa liikkuminen, oma hyvinvointi ja voimavarat. Tapaaminen toteutetaan niin sanottuna pitkänä viikonloppuna torstaista sunnuntaihin ja tervetulleita ovat niin sydänlasten vanhemmat kuin synjalaiset läheisineen. Tapaamisen yhtenä keskeisenä tavoitteena on tarjota uudenlaista vertaistoimintaa, jossa synnynnäisesti sydänvikaiset aikuiset läheisineen ja sydänlasten vanhemmat voivat jakaa kokemuksiaan elämästä... Lue lisää

10.9.2021 16:00 - 12.9.2021 12:30

Tapahtuma on siirretty syyskuulle keväältä 2021 (tieto päivitetty 22.3.2021)

Sydänaikuisten vertaistukitapaaminen järjestetään tänä vuonna Turussa, kokoushotelli Linnasmäessä. Tapaaminen on tarkoitettu yli 18-vuotialle synnynnäisesti sydänvikaisille. Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenyyttä ei edellytetä vaan kaikki synnynnäisesti sydänvikaiset aikuiset voivat ilmoittautua mukaan. Tapaamiselle on paikkoja 20 osallistujalle. Etusijalla ovat ne, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet sydänaikuisten tapaamisille. Mikäli tulijoita olisi enemmän kuin paikkoja, arvotaan paikat... Lue lisää

17.9.2021 16:00 - 19.9.2021 13:00


Tänä vuonna Synjan sydännuorten viikonlopputapaaminen järjestetään Nuorisokeskus Anjalassa Kouvolassa

Ohjelmassa on paljon yhdessä tekemistä, liikuntaa ja elämyksiä. Tavoitteena on vahvistaa sydännuoren itsenäistymistä, auttaa sopeutumista pitkäaikaissairauden kanssa elämiseen sekä mahdollistaa vertaisten kohtaaminen mukavan toiminnan äärellä.

Osallistujat: Sydännuorten vertaistapaamisviikonloppu on tarkoitettu 13-17-vuotiaille synnynnäisesti sydänvikaisille tai perinnöllistä sydänvikaa sairastaville nuorille. Tapaamiselle on rajattu... Lue lisää

Kuvia