Sydämellinen tervehdys sinulle

                              
Tervetuloa syksyn toimintaan mukaan!

8.9. klo 10-14 Satumetsä 2019

Satujen ihmemaa Lykynlammen ulkoilukeskuksessa os. Onttolantie 94. Omavastuu 1 euroa ja sen voi maksaa lipunmyynnin yhteyteen. Ilmoittakaa myös siihen samalla, että olette Pohjois-Karjalan sydänlapsista ja -aikuisista.

11.10. Sydännuorten leffa ja ravintolahetki.

Tule mukaan! Suunnitellaan yhdessä illan kulkua. Ilmoittautumiset Mikolle 4.10 mennessä p. 050 411 7808

26.10. klo: 10 Outokummun kaivoksen perheretki

Os. Tornikatu 1, Outokumpu. Aloitus lipunmyynnin edestä! Retkeen sisältyy opastettu lastenkaivoskierros, ruokailu seisovasta pöydästä ja mukavaa yhdessäoloa. Tule mukaan koko perheellä ja toki myös yksinkin. Omavastuu 10 euroa perhekunta. Sitovat ilmoittautumiset Tarulle 6.10 mennessä tekstiviestillä 044 970 4831.

Syksyllä myös tulossa urheilutapahtuma, josta ilmoitamme lähemmin. Jos sinulla ei ole sähköpostia tai Facebookia, laita tieto Saaralle, jos haluat kuulla tapahtumasta tarkemmin. Saara p. 044 596 0703

Launtaina 2.11 kello 17.00 Kataja Basket

kohtaa Lahti Basketballin LähiTapiola Areenalla. Lähdetään yhdessä kannattamaan Kataja Basket voittoon. Ilmoittaudu viimeistään 19.10 Markulle tekstiviestillä p. 040 5079 496. Tilaisuus on maksuton!

Perinteiset Pikkujoulut 1.12 Kimmelissä

Sirkkalasalissa yläkerrassa klo16-19

Menu:
Alkuun alkoholitonta tummaa glögiä
Graavilohta ja sinappikastiketta
Silliä
Vihreää salaattia
Tomaattia & kurkkua
Rosollia ja rosollin kastiketta
Lämminsavulohta ja tartarkastiketta
Karjalanpiirakoita ja munavoita
Joulukinkkua ja talon sinappia
Lanttu- ja porkkanalaatikkoa
Luumuja ja herneitä
Keitettyjä perunoita
Ranskalaisia ja lihapullia lapsille
Pipareita, suklaamakeisia
Kahvia ja teetä

Ohjelmassa myös kinkkuBingo, musiikkia aikuisille sekä omaa puuhaa lapsille.
Omavastuut:
- aikuiset 8 euroa
- lapset 4-12 v 4 euroa
- alle 4v lapset sekä sydänlapset ja -aikuiset ilmaiseksi

Sitova Ilmoittautuminen Saaralle (saara.suihko(at)gmail.com) viimeistään 17.11. Muista mainita ilmoittautuessasi erityisruokavaliot sekä osallistujien nimet sekä lasten iät.
 
TUKIMUOTOJA JÄSENPERHEILLE

Sydänlapset ja –aikuiset ry on saanut muutama vuosi sitten testamenttilahjoituksen, jonka varat on korvamerkitty synnynnäisesti sydänvikaisten lasten hoitoon ja hoitotoimenpiteiden parantamiseen Pohjois-Karjalassa. Parviaisen rahasto –nimeä kantavan rahaston varoja ja käyttöä hallinnoi yhdistyksen hallitus yhdessä Pohjois-Karjalan alueosaston kanssa. Yhdistyksen hallitus on päättänyt, että rahaston varoilla voidaan hankkia hoitohenkilökunnan esityksestä Pohjois-Karjalassa asuvilla akuutissa tuentarpeessa olevalle sydänlapsen perheelle palveluseteleitä (esimerkiksi kotipalveluseteleitä), joilla tuetaan ko. perheen toimintakykyä kertaluontoisesti.
Lisätietoja näistä palveluseteleistä saat Pohjois-Karjalan keskussairaalan kuntoutusohjaajilta sekä yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelta p. puh. 044 2727 717, katja.laine(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi

Lisäksi yhdistyksen hallitus on päättänyt, että sairaalajaksolla tai sydäntoimenpiteessä käyneiden sydänlasten, -nuorten ja -aikuisten perheillä on mahdollisuus hakea avustusta kuluihin, jotka aiheutuvat sairaudenhoidosta ja/tai sen aiheuttamista haasteista arkeen kuten mm. matka- ja lääkekuluihin. Avustus tulee hakea puolen vuoden sisällä kulujen syntymisestä ja sen saannin edellytyksenä on Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenyys. Avustus on kertaluontoinen ja maksimissaan 200 euroa.
Hakemus on vapaamuotoinen ja ne pyydetään lähettämään yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelle osoitteella katja.laine(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös alueosaston yhteyshenkilöltä Saaralta
 

Kun haluat puhua kokemuksista tai jakaa sydänmaailmaa toisen kanssa

Joukko sydänmaailmassa eläviä ihmisiä on lupautunutt olemaan tarvittaessa puhelimen päässä vertaistukea tarjoten. Onko elämässäsi sydändiagnoosin kanssa tilanne, joka on uusi ja kaipaisit vertaistukea? Saaralla on lista henkilöistä, jotka ovat valmiit jakamaan elämää kanssasi. Ota rohkeasti yhteyttä niin yhdistetään linjoja
 

Yhdistys tukee pohjoiskarjalaisia yhdistyksen tapahtumiin osallistujia

Testamentin ansiosta alueosaston jäsenillä on ainutlaatuinen mahdollisuus saada avustuksia myös heidän osallistuessaan yhdistyksen valtakunnallisiin tapahtumiin. Käytännössä tämä tarkoittaa alennettuja omavastuuosuuksia mm. elämysleiriin, sydänlasten leireihin, SOVA-viikonloppuun ja Synjan tapaamisiin. Tämä kannattaa siis hyödyntää ja ilmoittautua mukaan! Alennus huomioidaan automaattisesti laskuja tehtäessä.

Tapahtumista informoidaan tarkemmin Sydänlasten nettisivuilla, sähköpostitse ja Facebook-sivulla. Muistathan ilmoittaa jos s.postisi muuttuu.
Pohjois-Karjalan sydänlapset Facebookissa: Sydänlapset ja –aikuiset ry Pohjois-Karjalan alueosasto

Sydänlasten tilinumero omavastuuosuuksia varten on: FI25 5541 2820 0193 48

Lämpimästi tervetuloa toimintaan mukaan vanhat ja uudet sydänystävät!
Tavataan toiminnassa, tule rohkeasti mukaan!

Saara Suihko
yhteyshenkilö
p. 044 5960 703
pohjois-karjala(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi
saara.suihko@gmail.com

Mikko Muona
Sydännuorten yhteyshenkilö
050 4117 808
kukkuruq(at)gmail.com