Jäsenkirje 2/2018

Sydämellinen tervehdys sinulle.                                                          
 
Ihana ja lämmin kesä on takana. Toivottavasti teistä jokainen on saanut nauttia ja latautua alkavan syksyn varalle. Lähestymme sinua nyt loppu vuoden tapahtumien merkeissä. Olemme toimintaryhmänä koittaneet luoda jotakin uutta, jotta innostus yhteiseen tekemiseen saisi uuden liekin. Sinua siis odotetaan yhteisiin kohtaamisiin.
Tervetuloa mukaan.

- 8.9 Yritimme kovalla tarmolla järjestää miesten saunailtaa Jokiasemalle. Valitettavasti osallistujia ei tullut mukaan riittävästi niin iltaa ei ollut mahdollista toteuttaa.Ajatuksena kuitenkin miesjäsenistölle: teitä on aateltu.

- Syyskuussa sydännuorten leffa-ehtoo. Mikko ilmoittaa asiasta Facebookissa sekä s-postilla. Lisätietoa saat Mikko 050 4117808

- Sydänäitien kohtaaminen ”levottomat jalat” 31.10 klo: 18.30-20.30 Riviera, peltolankatu G rakennus/oppihoitola. Ilta pitää sisällään kattavan jalkahoidon sekä pientä purtavaa.
Omavastuu 8e. Sitova ilmoittautuminen 16.10 mennessä Saaralle 044 5960703

- Marras- Joulukuussa on järjesteillä luminen perheiden seikkailu Mustavaaralle. Kun lumitilanne selviää syksyn edetessä niin ilmoitamme tarkan päivämäärän ja infon. 
Tiedotus tapahtumasta s.postilla sekä Facebookissa.

- Perinteiset Pikkujoulut 2.12 Kimmelissä Sirkkalasalissa yläkerrassa klo: 16-19  

Luvassa maukas Menu:
Alkuun alkoholitonta tummaa glögiä
 
Graavilohta ja sinappikastiketta
Silliä
Vihreää salaattia
Tomaattia & kurkkua
Rosollia ja rosollin kastiketta
Lämminsavulohta ja tartarkastiketta
Karjalanpiirakoita ja munavoita
Joulukinkkua ja talon sinappia
Lanttu- ja porkkanalaatikkoa
Luumuja ja herneitä
Keitettyjä perunoita
Pipareita, suklaamakeisia
Kahvia ja teetä
 
Ohjelmassa myös musiikkia ja omaa puuhaa lapsille.
Omavastuut:
aikuiset: 8e
lapset 4-12v: 4e
alle 4v lapset sekä sydänlapset sekä aikuiset ilmaiset
 
Sitova Ilmoittautuminen Saaralle (saara.suihko(at)gmail.com tai 044 5960703) viim 23.11.
Muista mainita ilmoittautuessasi erityisruokavaliot sekä osallistujien nimet sekä lasten iät.
 

 
 
TUKIMUOTOJA JÄSENPERHEILLE
  
Sydänlapset ja –aikuiset ry on saanut muutama vuosi sitten testamenttilahjoituksen, jonka varat on korvamerkitty synnynnäisesti sydänvikaisten lasten hoitoon ja hoitotoimenpiteiden parantamiseen Pohjois-Karjalassa. Parviaisen rahasto –nimeä kantavan rahaston varoja ja käyttöä hallinnoi yhdistyksen hallitus yhdessä Pohjois-Karjalan alueosaston kanssa. Yhdistyksen hallitus on päättänyt, että rahaston varoilla voidaan hankkia hoitohenkilökunnan esityksestä Pohjois-Karjalassa asuvilla akuutissa tuentarpeessa olevalle sydänlapsen perheelle palveluseteleitä (esimerkiksi kotipalveluseteleitä), joilla tuetaan ko. perheen toimintakykyä kertaluontoisesti.
Lisätietoja näistä palveluseteleistä saat Pohjois-Karjalan keskussairaalan kuntoutusohjaajilta sekä yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelta p. puh. 044 2727 717, katja.laine @sydanlapsetjaaikuiset.fi
 
Lisäksi yhdistyksen hallitus on päättänyt, että sairaalajaksolla tai sydäntoimenpiteessä käyneiden sydänlasten, -nuorten ja -aikuisten perheillä on mahdollisuus hakea avustusta kuluihin, jotka aiheutuvat sairaudenhoidosta ja/tai sen aiheuttamista haasteista arkeen kuten mm. matka- ja lääkekuluihin. Avustus tulee hakea puolen vuoden sisällä kulujen syntymisestä ja sen saannin edellytyksenä on Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenyys. Avustus on kertaluontoinen ja maksimissaan 200 euroa.
Hakemus on vapaamuotoinen ja ne pyydetään lähettämään yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelle osoitteella katja.laine(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös alueosaston yhteyshenkilöltä Saaralta
 
Kun haluat puhua kokemuksista tai jakaa sydänmaailmaa toisen kanssa


Joukko sydänmaailmassa eläviä ihmisiä ovat lupautuneet olemaan tarvittaessa puhelimen päässä vertaistukea tarjoten. Onko elämässäsi sydändiagnoosin kanssa on tilanne, joka on uusi ja kaipaisit vertaistukea? Saaralla on lista henkilöistä, jotka ovat valmiit elämää jakamaan kanssasi. Ota rohkeasti yhteyttä niin yhdistetään linjoja
 
 
Yhdistys tukee pohjoiskarjalaisia yhdistyksen tapahtumiin osallistujia


Yhdistys on saanut testamentin, jonka varat on korvamerkitty sydänlasten, - nuorten ja -aikuisten hoitoon ja hoitotoimenpiteisiin Pohjois-Karjalassa. Testamentin varoja ja niiden käyttöä hallinnoi yhdistyksen hallitus. Testamentin ansiosta alueosaston jäsenillä on ainutlaatuinen mahdollisuus saada avustuksia myös heidän osallistuessaan yhdistyksen valtakunnallisiin tapahtumiin. Käytännössä tämä tarkoittaa alennettuja omavastuuosuuksia mm. elämysleiriin, sydänlasten leireihin, SOVA-viikonloppuun ja Synjan tapaamisiin. Tämä kannattaa siis hyödyntää ja ilmoittautua mukaan! Lisätietoja saatte Sydänlapset ja –aikuiset ry:n toiminnanjohtaja Katja Laineelta joko sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot yllä.
 
  • Pohjois-Karjalan sydänlapset Facebookissa. Liity ryhmään Sydänlapset ja –aikuiset ry Pohjois-Karjalan alueosasto
  • Nettisivuilla on sähköinen ilmoittautumis- ja palautelomake, jolla voi ilmoittautua tapahtumiin ja antaa palautetta.
  • Sydänlasten tilinumero omavastuuosuuksia varten on: FI25 5541 2820 0193 48
 
 
Tapahtumista informoidaan tarkemmin Sydänlasten nettisivuilla, spostilistalla ja Facebook-sivulla. Spostilistalle pääsee ilmoittamalla oman spostiosoitteen yhteyshenkilölle.
 
Muistathan ilmoittaa jos s.postisi muuttuu tai et halua enää olla jakelulistalla.
 
Lämpimästi tervetuloa toimintaan mukaan vanhat ja uudet sydänystävät!
Tavataan toiminnassa, tule rohkeasti mukaan!
 
Saara Suihko
yhteyshenkilö
044 5960703
pohjois-karjala(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi
saara.suihko(at)gmail.com

www.sydanlapsetja-aikuiset.fi
 
Mikko Muona
Sydännuorten yhteyshenkilö
050 4117808
kukkuruq(at)gmail.com
 
 


 
 
 

Lisää: