Jäsenkirje 2/2017

Kesäinen tervehdys sinulle.
Olet lämpimästi tervetullut toimintaan mukaan!

 
Marttojen ruokakurssi: Aasialainen ruoka 7.9 klo:17-20
Suositut ruokakurssit jatkuvat jälleen. Kurssi on tutussa paikassa Joensuun  Marttakeskuksella, YO- apteekin vieressä. Ilmoittaudu mukaan nopeasti mukaan mahtuu 15 ensimmäistä.
Muista ilmoittaa mahd. allergioista. Omavastuu 5e muilta kuin sydänlapsilta- ja aikuisilta.
Ilmoittaudu Saaralle viim. 30.8
 
Hop Lop 21.10
Iloksemme Joensuuhun avataan jälleen Hop Lop. Haluamme olla mukana testaamassa vauhtia uusissa tiloissa. Varaa päivä kalenteriin jo valmiiksi. Lisätietoa ja infoa lähetetään lähempänä.
Ilmoittautua ja lisätietoa saa Virpiltä 050 4411106, virpi.j.kettunen(at)gmail.com
 
Vuosikokous 22.10 klo:18 osoite: Riihisärkänkatu 5 e 2. (Kettunen)
Tarjoilua varten ilmoittaudu mukaan Virpille 050 4411106
 
Pikkujoulut ovat suunnitteilla Joulukuun alkuun 3.12. Paikkana Sokos Hotel Kimmel  Fransmanni
Ohjelma:
12.00 Brunssi Fransmannissa
13.30 Siirtyminen kabinettiin, jossa ohjelmaa
14.30 Kahvit Fransmannissa
 
Sitova ilmoittautuminen Saaralle viikkoa ennen. Omavastuu on 7e aikuinen, lapsi 4-12v 3e .
Maksun voi maksaa osaston tilille. Sydänlapset ja aikuiset ovat ilmaiset.
 
 
Tämän vuoden lopussa olemme jälleen tekemässä lahjoitusta testamenttivaroista Pkssk:n lastenteholle sekä sydänpolille. Asiat ovat vielä viimeistä silausta vailla mutta toiveissa lahjoittaa:
  • 2 kpl lepotuoleja kenguruhoitoa varten
  • Rintapumppuja osastolle sekä kotiin lainattavaksi
  • Kahvilippuja vanhemmille Lastenklinikan k4 osastolle
  • sekä lelu ja laitehankintoja sydänpolille
 
Toiveiden mukaan on mahdollista järjestää kohtaamisia sydännuorille, sydäniseille ja perheille. Erityisesti sydännuoria rohkaisen kohtaamaan toisiaan. Ota rohkeasti Saaraan tai Mikkoon yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä. Pieni idea voi olla suuren alku.
 
 
TUKIMUOTOJA JÄSENPERHEILLE
  
Sydänlapset ja –aikuiset ry on saanut muutama vuosi sitten testamenttilahjoituksen, jonka varat on korvamerkitty synnynnäisesti sydänvikaisten lasten hoitoon ja hoitotoimenpiteiden parantamiseen Pohjois-Karjalassa. Parviaisen rahasto –nimeä kantavan rahaston varoja ja käyttöä hallinnoi yhdistyksen hallitus yhdessä Pohjois-Karjalan alueosaston kanssa. Yhdistyksen hallitus on päättänyt, että rahaston varoilla voidaan hankkia hoitohenkilökunnan esityksestä Pohjois-Karjalassa asuvilla akuutissa tuentarpeessa olevalle sydänlapsen perheelle palveluseteleitä (esimerkiksi kotipalveluseteleitä), joilla tuetaan ko. perheen toimintakykyä kertaluontoisesti.
Lisätietoja näistä palveluseteleistä saat Pohjois-Karjalan keskussairaalan kuntoutusohjaajilta sekä yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelta p. puh. 044 2727 717, katja.laine (at)sydanlapsetjaaikuiset.fi
 
Lisäksi yhdistyksen hallitus on päättänyt, että sairaalajaksolla tai sydäntoimenpiteessä käyneiden sydänlasten, -nuorten ja -aikuisten perheillä on mahdollisuus hakea avustusta kuluihin, jotka aiheutuvat sairaudenhoidosta ja/tai sen aiheuttamista haasteista arkeen kuten mm. matka- ja lääkekuluihin. Avustus tulee hakea puolen vuoden sisällä kulujen syntymisestä ja sen saannin edellytyksenä on Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenyys. Avustus on kertaluontoinen ja maksimissaan 200 euroa.
Hakemus on vapaamuotoinen ja ne pyydetään lähettämään yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelle osoitteella katja.laine(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös alueosaston yhteyshenkilöltä Saaralta
 
Kun haluat puhua kokemuksista tai jakaa sydänmaailmaa toisen kanssa

Joukko sydänmaailmassa eläviä ihmisiä ovat lupautuneet olemaan tarvittaessa puhelimen päässä vertaistukea tarjoten. Onko elämässäsi sydändiagnoosin kanssa on tilanne, joka on uusi ja kaipaisit vertaistukea? Saaralla on lista henkilöistä, jotka ovat valmiit elämää jakamaan kanssasi. Ota rohkeasti yhteyttä niin yhdistetään linjoja
 
 
Yhdistys tukee pohjoiskarjalaisia yhdistyksen tapahtumiin osallistujia

Yhdistys on saanut testamentin, jonka varat on korvamerkitty sydänlasten, - nuorten ja -aikuisten hoitoon ja hoitotoimenpiteisiin Pohjois-Karjalassa. Testamentin varoja ja niiden käyttöä hallinnoi yhdistyksen hallitus. Testamentin ansiosta alueosaston jäsenillä on ainutlaatuinen mahdollisuus saada avustuksia myös heidän osallistuessaan yhdistyksen valtakunnallisiin tapahtumiin. Käytännössä tämä tarkoittaa alennettuja omavastuuosuuksia mm. elämysleiriin, sydänlasten leireihin, SOVA-viikonloppuun ja Synjan tapaamisiin. Tämä kannattaa siis hyödyntää ja ilmoittautua mukaan! Lisätietoja saatte Sydänlapset ja –aikuiset ry:n toiminnanjohtaja Katja Laineelta joko sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot yllä.
 
  •   Pohjois-Karjalan sydänlapset Facebookissa. Liity ryhmään Sydänlapset ja –aikuiset ry Pohjois-Karjalan alueosasto
  • Nettisivuilla on sähköinen ilmoittautumis- ja palautelomake, jolla voi ilmoittautua tapahtumiin ja antaa palautetta.
  • Sydänlasten tilinumero omavastuuosuuksia varten on: FI25 5541 2820 0193 48
 
 
Tapahtumista informoidaan tarkemmin Sydänlasten nettisivuilla, spostilistalla ja Facebook-sivulla. Spostilistalle pääsee ilmoittamalla oman spostiosoitteen yhteyshenkilölle.
 
Muistathan ilmoittaa jos s.postisi muuttuu tai et halua enää olla jakelulistalla.
 
Lämpimästi tervetuloa toimintaan mukaan vanhat ja uudet sydänystävät!
Tavataan toiminnassa, tule rohkeasti mukaan!
 
Saara Suihko
yhteyshenkilö
044 5960703
pohjois-karjala(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi
saara.suihko(at)gmail.com
www.sydanlapsetja-aikuiset.fi
 
Mikko Muona
Sydännuorten yhteyshenkilö
050 4117808
kukkuruq(at)gmail.com

Lisää: