Jäsenkirje 1/2019


Talvinen tervehdys sinulle.
Olet lämpimästi tervetullut toimintaan mukaan!

Haluamme tukea sydänperheiden sekä sydänlasten- ja aikuisten uinti harrastetta. Uinti on yksi lempein ja samalla terveyttä suuresti edistävä liikunnanmuoto. Monia vaihtoehtoja olemme kokeilleet ja pienien kävijämäärien tähden emme enää varaa erillistä vuoroa. Haluamme tänä keväänä tarjota Vesikkoon -50%, edulla 10x uintilippuvihkoja. 
Hinnat ovat:
Aikuinen: (norm 58.70e) meidän kautta 29.35e
lapsi 5-15: (norm 21.90e) meidän kautta 10.95e
opiskelija, työtön, varusmies, eläkeläinen: (norm 41.30) meidän kautta 20.65e

Lippuvihkoja saa lunastaa max 2 vihkoa perhe/vuosi. (perheet joissa on vähintään 3 lasta saavat lunastaa lippuja tuplamäärän kerralla)

Toimi näin: valitse mitkä kokonaisuudet haluat lunastaa. Maksa meidän kautta ostettuna jäävä hinta alue-osaston tilille. (numero kirjeen lopussa) laita minulle viesti mitkä olet valinnut ja samalla osoitteesi niin postitan vihot sinulle kotiin kun näen että maksu on tilillä. Tilaukset minulle Helmikuun loppuun mennessä: saara.suihko(at)gmail.com


Talvinen puuhapäivä Botanialla lauantaina 16.3 klo 10.00 alkaen.  Osoite Heinäpurontie 70, Joensuuu
Sisältää pääsyn talvipuutarhaan, trooppiseen sisäpuutarhaan, mahdollisiin lasten ohjattuihin toimintoihin sekä Botanian brunssin. Botanian talvipuutarhassa pulkkamäki, lumilinna, lumilabyrintti, luistinrata sekä lumiveistoksia.
Omavastuu aikuiset 5 euroa, lapset 3 euroa. Sydänlapset ja -aikuiset ilmaiseksi. Omavastuu maksetaan yhdistyksen tilille FI25 5541 2820 0193 48. Sitovat ilmottautumiset 28.2 mennessä Tarulle tekstiviestillä numeroon 0449704831.


24.3 klo: 10-15 alkaen Isien ja lasten Pilkkitapahtuma Kuhasalon Kalmonkatiskalla
Kokoontuminen klo:10 Kalmonkatiskalle jossa tietoa päivän kulusta. Suunnitelmissa pilkkimistä ja mukavaa yhdessäoloa. Pientä purtavaa kalmonkatiskalla klo: 12.00.
Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita jos tarvitset pilkkivälineitä. Omat voi myös ottaa mukaan. Ilmoittautuminen Timolle tekstiviestillä: 044 0515183 tai sähköpostiin: tinke85(at)hotmail.com
Viimeistään viikkoa ennen. Omavastuu 2e/henkilö, sydänlapset- ja aikuiset ilmaiset. Omavastuu maksetaan yhdistyksen tilille.

Kuntokikassa kehonhuoltoa sydänäideille 28.4 klo: 15.30-16.30, jonka jälkeen kahvit Sihtalan abc:llä.
Mukaan juomapullo ja rennot vaatteet. Osoite: Nurmeksentie 4, 80100 Joensuu. Omavastuu 5e, maksu alueosaston tilille. Sitovat ilmoittautumiset 19.4 mennessä Saaralle, saara.suihko(at)gmail.com

Sydännuorten kohtaaminen tulossa keväällä. Seuraa Facebook sekä s.posti tiedottelua.
 
TUKIMUOTOJA JÄSENPERHEILLE

Sydänlapset ja –aikuiset ry on saanut muutama vuosi sitten testamenttilahjoituksen, jonka varat on korvamerkitty synnynnäisesti sydänvikaisten lasten hoitoon ja hoitotoimenpiteiden parantamiseen Pohjois-Karjalassa. Parviaisen rahasto –nimeä kantavan rahaston varoja ja käyttöä hallinnoi yhdistyksen hallitus yhdessä Pohjois-Karjalan alueosaston kanssa. Yhdistyksen hallitus on päättänyt, että rahaston varoilla voidaan hankkia hoitohenkilökunnan esityksestä Pohjois-Karjalassa asuvilla akuutissa tuentarpeessa olevalle sydänlapsen perheelle palveluseteleitä (esimerkiksi kotipalveluseteleitä), joilla tuetaan ko. perheen toimintakykyä kertaluontoisesti.
Lisätietoja näistä palveluseteleistä saat Pohjois-Karjalan keskussairaalan kuntoutusohjaajilta sekä yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelta p. puh. 044 2727 717, katja.laine @sydanlapsetjaaikuiset.fi

Lisäksi yhdistyksen hallitus on päättänyt, että sairaalajaksolla tai sydäntoimenpiteessä käyneiden sydänlasten, -nuorten ja -aikuisten perheillä on mahdollisuus hakea avustusta kuluihin, jotka aiheutuvat sairaudenhoidosta ja/tai sen aiheuttamista haasteista arkeen kuten mm. matka- ja lääkekuluihin. Avustus tulee hakea puolen vuoden sisällä kulujen syntymisestä ja sen saannin edellytyksenä on Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenyys. Avustus on kertaluontoinen ja maksimissaan 200 euroa.
Hakemus on vapaamuotoinen ja ne pyydetään lähettämään yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelle osoitteella katja.laine(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös alueosaston yhteyshenkilöltä Saaralta
 
Kun haluat puhua kokemuksista tai jakaa sydänmaailmaa toisen kanssa


Joukko sydänmaailmassa eläviä ihmisiä ovat lupautuneet olemaan tarvittaessa puhelimen päässä vertaistukea tarjoten. Onko elämässäsi sydändiagnoosin kanssa on tilanne, joka on uusi ja kaipaisit vertaistukea? Saaralla on lista henkilöistä, jotka ovat valmiit elämää jakamaan kanssasi. Ota rohkeasti yhteyttä niin yhdistetään linjoja.
 
Yhdistys tukee pohjoiskarjalaisia yhdistyksen tapahtumiin osallistujia


Yhdistys on saanut testamentin, jonka varat on korvamerkitty sydänlasten, - nuorten ja -aikuisten hoitoon ja hoitotoimenpiteisiin Pohjois-Karjalassa. Testamentin varoja ja niiden käyttöä hallinnoi yhdistyksen hallitus. Testamentin ansiosta alueosaston jäsenillä on ainutlaatuinen mahdollisuus saada avustuksia myös heidän osallistuessaan yhdistyksen valtakunnallisiin tapahtumiin. Käytännössä tämä tarkoittaa alennettuja omavastuuosuuksia mm. elämysleiriin, sydänlasten leireihin, SOVA-viikonloppuun ja Synjan tapaamisiin. Tämä kannattaa siis hyödyntää ja ilmoittautua mukaan! Lisätietoja saatte Sydänlapset ja –aikuiset ry:n toiminnanjohtaja Katja Laineelta joko sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot yllä.
 
 
  • Pohjois-Karjalan sydänlapset Facebookissa. Liity ryhmään Sydänlapset ja –aikuiset ry Pohjois-Karjalan alueosasto
  • Nettisivuilla on sähköinen ilmoittautumis- ja palautelomake, jolla voi ilmoittautua tapahtumiin ja antaa palautetta.
  • Sydänlasten tilinumero omavastuuosuuksia varten on: FI25 5541 2820 0193 48


Toiveiden mukaan on mahdollista järjestää kohtaamisia sydännuorille, sydäniseille ja perheille. Erityisesti sydännuoria rohkaisen kohtaamaan toisiaan. Ota rohkeasti Saaraan tai Mikkoon yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä. Pieni idea voi olla suuren alku.

Tapahtumista informoidaan tarkemmin Sydänlasten nettisivuilla, spostilistalla ja Facebook-sivulla. Spostilistalle pääsee ilmoittamalla oman spostiosoitteen yhteyshenkilölle.

Muistathan ilmoittaa jos s.postisi muuttuu tai et halua enää olla jakelulistalla.

Lämpimästi tervetuloa toimintaan mukaan vanhat ja uudet sydänystävät!
Tavataan toiminnassa, tule rohkeasti mukaan!

Terveisin
Pohjois-Karjalan alueosaston aktiivit
 

Lisää: