Jäsenkirje 1/2018

 
Talvinen tervehdys sinulle.
Olet lämpimästi tervetullut toimintaan mukaan!
 
Haluamme tukea sydänperheiden sekä sydänlasten- ja aikuisten uinti harrastetta. Uinti on yksi lempein ja samalla terveyttä suuresti edistävä liikunnanmuoto. Monia vaihtoehtoja olemme kokeilleet ja pienien kävijämäärien tähden emme enää varaa erillistä vuoroa. Haluamme tänä keväänä tarjota Vesikkoon -50%
edulla 10x uintilippuvihkoja.

Hinnat ovat:
Aikuinen: (norm 57.50e) meidän kautta 28.75e
lapsi 5-15: (norm 21.50e) meidän kautta 10.75e
opiskelija, työtön, varusmies, eläkeläinen: (norm 40.50e) meidän kautta 20.25e
 
Lippuvihkoja saa lunastaa max 2 vihkoa perhe/vuosi. (perheet joissa on vähintään 3 lasta saavat lunastaa lippuja tuplamäärän kerralla)
 
Toimi näin: valitse mitkä kokonaisuudet haluat lunastaa. Maksa meidän kautta ostettuna jäävä hinta alue-osaston tilille. (numero kirjeen lopussa) laita minulle viesti mitkä olet valinnut ja samalla osoitteesi niin postitan vihot sinulle kotiin kun näen että maksu on tilillä.
 Tilaukset minulle Tammikuun loppuun mennessä: saara.suihko(at)gmail.com
 
 
4.3 klo: 11 alkaen Isien ja lasten Pilkkitapahtuma Kuhasalon Kalmonkatiskalla
Kokoontuminen klo:11 Kalmonkatiskalle jossa tietoa päivän kulusta. Suunnitelmissa pilkkimistä ja mukavaa yhdessäoloa. Pientä purtavaa kalmonkatiskalla klo: 12.30.
Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita jos tarvitset pilkkivälineitä. Omat voi myös ottaa mukaan.
Ilmoittautuminen Timolle tekstiviestillä: 044 0515183 tai sähköpostiin: tinke85(at)hotmail.com
Viimeistään viikkoa ennen. Omavastuu 2e/ henkilö, sydänlapset- ja aikuiset ilmaiset.
 Omavastuu maksetaan yhdistyksen tilille.
 
8.4 klo: 16.00 Sydänäitien kohtaaminen vielä avoimessa paikassa.
Varaa päivä kalanteriin ja lähempänä saat yksityiskohdista lisätietoa.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Saara Suihko 044 5960703, saara.suihko(at)gmail.com

27.5 KLO:15.00 Perhekeilaus Kuntokeitaalla tai cosmicissa.
Varaa päivä kalenteriin ja lähempänä saat yksityiskohdista lisätietoa.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Päivi Kokko paikokko(at)gmail.com tai 0503203488 (tekstiviestillä yhteys)
Sydännuorten kohtaaminen tulossa keväällä. Seuraa Facebook sekä sähköposti tiedottelua.
 

 Sydänperheiden elämysleiri, Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä

Sydänperheiden elämysleiri tarjoaa osallistujilleen ainutlaatuisia ja hienoja kokemuksia yhdessä muiden sydänperheiden kanssa. Leiripaikkana on Hyvärilän nuorisokeskus, joka sijaitsee Pielisen rannalla Nurmeksessa luonnonkauniissa ympäristössä. Hyvärilässä on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja pihassa ja lähiympäristössä. Luvassa on vauhdikasta ohjelmaa koko perheelle! Elämysleirin tavoitteena on tarjota erityisesti sydänlapselle mahdollisuus löytää erilaisten elämysten kautta itsestään uusia puolia, vahvuuksiaan ja onnistumisen kokemuksia. Sydänlapsi tulee huomaamaan, että sydänviasta huolimatta hän voi ja pystyy tekemään monia hauskoja asioita.

Elämysleirin ohjelma on huomattavasti vapaamuotoisempaa kuin sopeutumisvalmennuskurssin ohjelma. Tällä leirillä ei ole luentoja, mutta muunlaista tekemistä on paljon! Leirillä ei ole lastenhoitoa, vaan koko leirin ajan perheenjäsenet ovat yhdessä ja pääsevät näin kannustamaan ja auttamaan toisiaan selviytymään haastavissa mutta hauskoissa tehtävissä. Leirin tavoitteena onkin tarjota mahdollisuus perheen yhdessäololle ja mielekkäälle yhdessä tekemiselle. Myös muiden sydänperheiden tapaaminen ja vertaistuki on isossa roolissa tällä leirillä. Illanvietot tarjoavatkin tilaisuuden kokemusten jakamiseen. Ohjelmassa on uusien asioiden kokeilemista ja leikkimielisiä kisailuja. Iloinen tunnelma saa varmasti kaikki viihtymään!

Elämysleiri on tarkoitettu lähinnä kouluikää lähestyvien (yli 5-v.) sydänlasten perheille sekä niille perheille, jotka ovat jo aiemmin osallistuneet yhdistyksen tai Kelan sopeutumisvalmennuskursseille. Tämä leiri ei siis ole tarkoitettu ihan pienimmille sydänlapsille, mutta pienemmät sisarukset ovat tervetulleita leirille. Leirin omavastuu osallistujilta on 100 euroa/aikuisilta ja 50 euroa lapsilta (0 - 15v.). Sydänlapsilta omavastuuta ei peritä. Omavastuu pitää sisällään leirin täysihoidon ja ohjelman.
 
Valintakriteerit
Elämysleirin osallistujavalinnoissa etusijalla ovat ne osallistujat, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet vastaavalle leirille sekä perheet, joissa sydänlapsi lähentelee kouluikää (yli 5 v.). Aikaisempi osallistuminen ei kuitenkaan ole este leirille hakeutumiselle. Kuntoutukselliset näkökulmat eivät ole yksinomaan merkitseviä valinnoissa, koska elämysleirillä ei ole luentoja vaan painopiste on vertaistuessa. 

Hakuaika leirille päättyy 28.2.2018.
Haku:
www.sydanlapsetja-aikuiset.fi -> yhdistys -> kurssitoiminta
Tai yhteys:
Katja Laine
toiminnanjohtaja
p. 044 2727 71
 
Toiveiden mukaan on mahdollista järjestää kohtaamisia sydännuorille, sydäniseille ja perheille. Erityisesti sydännuoria rohkaisen kohtaamaan toisiaan. Ota rohkeasti Saaraan tai Mikkoon yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä. Pieni idea voi olla suuren alku.
 
 
 
TUKIMUOTOJA JÄSENPERHEILLE
 
 
Sydänlapset ja -aikuiset ry on saanut muutama vuosi sitten testamenttilahjoituksen, jonka varat on korvamerkitty synnynnäisesti sydänvikaisten lasten hoitoon ja hoitotoimenpiteiden parantamiseen Pohjois-Karjalassa. Parviaisen rahasto -nimeä kantavan rahaston varoja ja käyttöä hallinnoi yhdistyksen hallitus yhdessä Pohjois-Karjalan alueosaston kanssa. Yhdistyksen hallitus on päättänyt, että rahaston varoilla voidaan hankkia hoitohenkilökunnan esityksestä Pohjois-Karjalassa asuvilla akuutissa tuentarpeessa olevalle sydänlapsen perheelle palveluseteleitä (esimerkiksi kotipalveluseteleitä), joilla tuetaan ko. perheen toimintakykyä kertaluontoisesti.
Lisätietoja näistä palveluseteleistä saat Pohjois-Karjalan keskussairaalan kuntoutusohjaajilta sekä yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelta p. puh. 044 2727 717,
katja.laine(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi
 
Lisäksi yhdistyksen hallitus on päättänyt, että sairaalajaksolla tai sydäntoimenpiteessä käyneiden sydänlasten, -nuorten ja -aikuisten perheillä on mahdollisuus hakea avustusta kuluihin, jotka aiheutuvat sairaudenhoidosta ja/tai sen aiheuttamista haasteista arkeen kuten mm. matka- ja lääkekuluihin. Avustus tulee hakea puolen vuoden sisällä kulujen syntymisestä ja sen saannin edellytyksenä on Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenyys. Avustus on kertaluontoinen ja maksimissaan 200 euroa.
Hakemus on vapaamuotoinen ja ne pyydetään lähettämään yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelle osoitteella katja.laine(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös alueosaston yhteyshenkilöltä Saaralta
 
Kun haluat puhua kokemuksista tai jakaa sydänmaailmaa toisen kanssa


Joukko sydänmaailmassa eläviä ihmisiä ovat lupautuneet olemaan tarvittaessa puhelimen päässä vertaistukea tarjoten. Onko elämässäsi sydändiagnoosin kanssa on tilanne, joka on uusi ja kaipaisit vertaistukea? Saaralla on lista henkilöistä, jotka ovat valmiit elämää jakamaan kanssasi. Ota rohkeasti yhteyttä niin yhdistetään linjoja
 
 
Yhdistys tukee pohjoiskarjalaisia yhdistyksen tapahtumiin osallistujia


Yhdistys on saanut testamentin, jonka varat on korvamerkitty sydänlasten, - nuorten ja -aikuisten hoitoon ja hoitotoimenpiteisiin Pohjois-Karjalassa. Testamentin varoja ja niiden käyttöä hallinnoi yhdistyksen hallitus. Testamentin ansiosta alueosaston jäsenillä on ainutlaatuinen mahdollisuus saada avustuksia myös heidän osallistuessaan yhdistyksen valtakunnallisiin tapahtumiin. Käytännössä tämä tarkoittaa alennettuja omavastuuosuuksia mm. elämysleiriin, sydänlasten leireihin, SOVA-viikonloppuun ja Synjan tapaamisiin. Tämä kannattaa siis hyödyntää ja ilmoittautua mukaan! Lisätietoja saatte Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toiminnanjohtaja Katja Laineelta joko sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot yllä.
 
 
  • Pohjois-Karjalan sydänlapset Facebookissa. Liity ryhmään Sydänlapset ja -aikuiset ry Pohjois-Karjalan alueosasto
  • Nettisivuilla on sähköinen ilmoittautumis- ja palautelomake, jolla voi ilmoittautua tapahtumiin ja antaa palautetta.
  • Sydänlasten tilinumero omavastuuosuuksia varten on: FI25 5541 2820 0193 48
 
 
Tapahtumista informoidaan tarkemmin Sydänlasten nettisivuilla, sähköpostilistalla ja Facebook-sivulla. Sähköpostilistalle pääsee ilmoittamalla oman sähköpostiosoitteen yhteyshenkilölle.
 
Muistathan ilmoittaa jos sähköpostisi muuttuu tai et halua enää olla jakelulistalla.
 
Lämpimästi tervetuloa toimintaan mukaan vanhat ja uudet sydänystävät!
Tavataan toiminnassa, tule rohkeasti mukaan!
 
Saara Suihko
yhteyshenkilö
044 5960703
pohjois-karjala(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi
saara.suihko(at)gmail.com
www.sydanlapsetja-aikuiset.fi
 
Mikko Muona
Sydännuorten yhteyshenkilö
050 4117808
kukkuruq(at)gmail.com
 
 

Lisää: