Jäsenkirje 1/2017

Talvinen tervehdys sinulle.

Tässä jäsenkirjeessä on tietoa alueosaston kevään toiminnasta ja tapahtumista. Olet lämpimästi tervetullut toimintaan mukaan!

Sydänperheiden uintia Vesikossa
Haluamme tukea sydänperheiden sekä sydänlasten- ja aikuisten uinti harrastetta. Uinti on yksi lempein ja samalla terveyttä suuresti edistävä liikunnanmuoto. Monia vaihtoehtoja olemme kokeilleet ja pienien kävijämäärien tähden emme enää varaa erillistä vuoroa. Haluamme tänä kevään tarjota Vesikkoon -50%
edulla 10x uintilippuvihkoja.
 
Hinnat ovat:
Aikuinen: (norm 57.50e) meidän kautta 28.75e
lapsi 5-15: (norm 21.50e) meidän kautta 10.75e
opiskelija, työtön, varusmies, eläkeläinen: (norm 40.50e) meidän kautta 20.25e
 
Lippuvihkoja saa lunastaa max 2 vihkoa perhe/vuosi. (poikkeuksia voimme tehdä jos suuri perhe)
 
Toimi näin: valitse mitkä kokonaisuudet haluat lunastaa. Maksa meidän kautta ostettuna jäävä hinta alue-osaston tilille. (numero kirjeen lopussa) laita minulle viesti mitkä olet valinnut ja samalla osoitteesi niin postitan vihot sinulle kotiin kun näen että maksu on tilillä.
 Tilaukset minulle helmikuun loppuun mennessä: saara.suihko(at)gmail.com
 
 
Marttojen ruokakurssi:” Perunasta on moneksi” 10.4 klo:17-20
Suositut ruokakurssit jatkuvat jälleen. Kurssi on tutussa paikassa Joensuun  Marttakeskuksella, YO- apteekin vieressä. Ilmoittaudu mukaan nopeasti mukaan mahtuu 18 ensimmäistä.
Muista ilmoittaa mahd. allergioista. Omavastuu 5e muilta kuin sydänlapsilta- ja aikuisilta.
Ilmoittaudu Saaralle viim. viikkoa ennen
 
Sydännuorten perinteinen leffa ehtoo 10.3
Suunnitellaan yhdessä minne ja mitä mennään katsomaan.
Ilmoittautuminen Mikolle. 050 4117808 kukkuruq(at)gmail.com. Omavastuu 5e.
 
Suomi 100v- hengessä perheretki Utransaarille huhti-toukokuussa
Luvassa kodan kohinaa, mukavaa tekemistä sekä yllätyksiä.
Tulkaa mukaan koko perheen voimin. Retkelle on valmistettu tarjoilua, joten ilmoita mahdolliset allergiat.
Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä. Tapahtuma on maksuton.
Ilmoittautumiset viikkoa ennen Virpille 050 4411106, virpi.j.kettunen(at)gmail.com
 
Sydännuorten ja muiden aikuisjäsenien yhteinen huonepakopeli 21.5 kauppakatu 28 (myyn kellari)
Escape room on unohtumaton kokemus. Yhdistimme sydännuorten sekä aikuisjäsenten kohtaamisen.
Tule mukaan ratkomaan kiperiä tehtäviä ja löytämään ehkä itsestäsi jotakin uutta.
Ilmoittautumisen Mikolle 050 4117808 kukkuruq(at)gmail.com
7.5 mennessä. Omavastuu 5e. Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä.
 
 
Suunnitteilla ja selvityksen alla:
  • Kesällä viikonlopun mittainen pieni sydänleiri. Hengähdetään yhdessä-teemalla.
  • Sosionomi-opiskelijoiden johdolla toteutettava vertaistuki ryhmä. Toiminnan periaatteena on koota sydänäitejä yhteen ja luoda ryhmä, jossa voimaantuisimme yhdessä yhä vahvemmiksi.
  • Isien kohtaamiset. `Yhdessä tulelle`
  
Toiveiden mukaan on mahdollista järjestää kohtaamisia sydännuorille, sydäniseille ja perheille. Erityisesti sydännuoria rohkaisen kohtaamaan toisiaan. Ota rohkeasti Saaraan tai Mikkoon yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä. Pieni idea voi olla suuren alku.
 
 
TUKIMUOTOJA JÄSENPERHEILLE
 
 
Sydänlapset ja –aikuiset ry on saanut muutama vuosi sitten testamenttilahjoituksen, jonka varat on korvamerkitty synnynnäisesti sydänvikaisten lasten hoitoon ja hoitotoimenpiteiden parantamiseen Pohjois-Karjalassa. Parviaisen rahasto –nimeä kantavan rahaston varoja ja käyttöä hallinnoi yhdistyksen hallitus yhdessä Pohjois-Karjalan alueosaston kanssa. Yhdistyksen hallitus on päättänyt, että rahaston varoilla voidaan hankkia hoitohenkilökunnan esityksestä Pohjois-Karjalassa asuvilla akuutissa tuentarpeessa olevalle sydänlapsen perheelle palveluseteleitä (esimerkiksi kotipalveluseteleitä), joilla tuetaan ko. perheen toimintakykyä kertaluontoisesti.
Lisätietoja näistä palveluseteleistä saat Pohjois-Karjalan keskussairaalan kuntoutusohjaajilta sekä yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelta p. puh. 044 2727 717, katja.laine (at)sydanlapsetjaaikuiset.fi
 
Lisäksi yhdistyksen hallitus on päättänyt, että sairaalajaksolla tai sydäntoimenpiteessä käyneiden sydänlasten, -nuorten ja -aikuisten perheillä on mahdollisuus hakea avustusta kuluihin, jotka aiheutuvat sairaudenhoidosta ja/tai sen aiheuttamista haasteista arkeen kuten mm. matka- ja lääkekuluihin. Avustus tulee hakea puolen vuoden sisällä kulujen syntymisestä ja sen saannin edellytyksenä on Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenyys. Avustus on kertaluontoinen ja maksimissaan 200 euroa.
Hakemus on vapaamuotoinen ja ne pyydetään lähettämään yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Laineelle osoitteella katja.laine(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös alueosaston yhteyshenkilöltä Saaralta
 
Kun haluat puhua kokemuksista tai jakaa sydänmaailmaa toisen kanssa


Joukko sydänmaailmassa eläviä ihmisiä ovat lupautuneet olemaan tarvittaessa puhelimen päässä vertaistukea tarjoten. Onko elämässäsi sydändiagnoosin kanssa on tilanne, joka on uusi ja kaipaisit vertaistukea? Saaralla on lista henkilöistä, jotka ovat valmiit elämää jakamaan kanssasi. Ota rohkeasti yhteyttä niin yhdistetään linjoja
 
 
Yhdistys tukee pohjoiskarjalaisia yhdistyksen tapahtumiin osallistujia


Yhdistys on saanut testamentin, jonka varat on korvamerkitty sydänlasten, - nuorten ja -aikuisten hoitoon ja hoitotoimenpiteisiin Pohjois-Karjalassa. Testamentin varoja ja niiden käyttöä hallinnoi yhdistyksen hallitus. Testamentin ansiosta alueosaston jäsenillä on ainutlaatuinen mahdollisuus saada avustuksia myös heidän osallistuessaan yhdistyksen valtakunnallisiin tapahtumiin. Käytännössä tämä tarkoittaa alennettuja omavastuuosuuksia mm. elämysleiriin, sydänlasten leireihin, SOVA-viikonloppuun ja Synjan tapaamisiin. Tämä kannattaa siis hyödyntää ja ilmoittautua mukaan! Lisätietoja saatte Sydänlapset ja –aikuiset ry:n toiminnanjohtaja Katja Laineelta joko sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot yllä.
 
 
 
•Pohjois-Karjalan sydänlapset Facebookissa. Liity ryhmään Sydänlapset ja –aikuiset ry Pohjois-Karjalan alueosasto
•Nettisivuilla on sähköinen ilmoittautumis- ja palautelomake, jolla voi ilmoittautua tapahtumiin ja antaa palautetta.
•Sydänlasten tilinumero omavastuuosuuksia varten on: FI25 5541 2820 0193 48
 
 
Tapahtumista informoidaan tarkemmin Sydänlasten nettisivuilla, spostilistalla ja Facebook-sivulla. Spostilistalle pääsee ilmoittamalla oman spostiosoitteen yhteyshenkilölle.
 
Muistathan ilmoittaa jos s.postisi muuttuu tai et halua enää olla jakelulistalla.
 
Lämpimästi tervetuloa toimintaan mukaan vanhat ja uudet sydänystävät!
Tavataan toiminnassa, tule rohkeasti mukaan!
 
Saara Suihko
yhteyshenkilö
044 5960703
pohjois-karjala(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi
saara.suihko(at)gmail.com
www.sydanlapsetja-aikuiset.fi
 
Mikko Muona
Sydännuorten yhteyshenkilö
050 4117808
kukkuruq(at)gmail.com

Lisää: