Keväinen tervehdys Sinulle Sydänlapset ja –aikuiset ry:n Päijät-Hämeen alueosaston jäsen!

                                                                                                                                                        Jäsenkirje kevät 2019
 
Vertaistuki- ja virkistystoiminta on tärkeä osa Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toimintaa. Sydänlapsen vanhemmat eivät välttämättä koe akuuttia tarvetta vertaistukeen itselleen, ellei lapsen tilanteessa ole tapahtunut muutoksia. Lapsella voi silti olla tarve tavata muita sydänlapsia, nähdä rinnassa olevia arpia muillakin ja huomata, että muutkin voivat väsyä fyysisessä toiminnassa terveitä lapsia herkemmin. Lapsi ei välttämättä osaa kysyä tai tuoda ilmi tarvettaan vertaistukeen. Vanhempien on hyvä joskus pysähtyä juttelemaan oman lapsen kanssa, miten hän kokee sydänvikansa, erilaisuutensa ja kaipaisiko hän elämäänsä sitä, että tapaisi muita samassa tilanteessa eläviä pitkäaikaissairaita lapsia. Tämän vuoksi Päijät-Hämeen alueosasto järjestää tapahtumia, joissa perheet voivat kohdata samankaltaisessa tilanteessa eläviä muita sydänlasten/-nuorten perheitä ja löytää vertaistuesta voimaa arkeensa.

Talven aikana olemme käyneet kannustamassa Pelicansia lätkämatsissa IskuAreenalla KooKoo:ta vastaan ja laskettelemassa Messilässä. Pelin seuraaminen oli enimmäkseen virkistävää. Laskettelupäivässä ehdittiin panostaa myös vertaistukeen ja vaihtaa kuulumisia vanhempien kesken, kun pienimmät lapset viihtyivät Pikkukylän pulkkamäessä ja isommat laskettelivat/lautailivat rinteitä alas vauhdikkaasti. Nuotion ääressä pistäydyttiin nauttimassa eväitä ja lämmittelemässä.

Viime aikoina tapahtumiin on ollut melko vähäinen osanotto, minkä vuoksi alueosaston toimintaryhmän täytyy jatkossa miettiä onko tapahtumille riittävästi tarvetta ja tilausta. Jäsenmaksun maksaneen kannattaisi hyödyntää alueosaston tapahtumat, jotka ovat yleensä sydänlapselle ja saattajalle maksuttomia ja muullekin perheelle tavallisesti edullisia. Toimintaryhmään kannattaa olla yhteydessä ja esittää toiveita järjestettävistä tapahtumista ja niiden ajankohdasta!

Tulevia tapahtumia:

Tälle keväälle on suunnitelmissa leikkipäivä Lahden Leo’s leikkimaassa lauantaina 13.4. klo 10.00 alkaen. Ilmoittautumiset 10.4. mennessä Kirsille sähköpostilla kladerberg(at)gmail.com tai tekstiviestillä p. 040 5793 794 (puhelulla tavoittaa huonosti). Ilmoittautumiseen lähtijöiden nimet ja lasten iät. Alueosasto tarjoaa sydänlapsen lipun. Tapaaminen on kello 10 lipunmyynnissä. Ruokailut omin eväin/omakustanteisesti.

Toimintaryhmästä yhteyshenkilö Kirsi ja rahastonhoitaja Sanna lähtevät aluepäiville 26.-28.4. Viking Gabriellalle oppimaan uutta yhdistystoiminnasta ja osallistumaan Sydänlapset ja -aikuiset ry:n vuosikokoukseen.

Uinnit jatkuvat Hollolan uimahallissa (Terveystie 8) sunnuntaisin kello 10 erityisryhmien uintivuorolla (lastenaltaassa vesi n. +32 astetta). Alueosasto maksaa uinnin sydänlapselle / -nuorelle ja saattajalle. Ensimmäisellä uintikerralla saatte sisäänpääsyyn oikeuttavan kortin sydänlapsen tiedoilla, jota näyttämällä pääsette seuraavilla kerroilla uimaan.

Tervetuloa mukaan sydämelliseen porukkaamme!

Aurinkoisin terveisin,
Päijät-Hämeen alueosaston toimintaryhmä
Anneli, Emma, Joni, Kirsi ja Sanna