Jäsenkirje 1/2018

Hei Oulun seudun sydänlapset perheineen sekä
sydännuoret ja -aikuiset!
 
Jäsenkirjeessä kerromme mitä mukavaa olemme keksineet keväälle 2018. Vertaistuki on tärkeää sydänlapselle, -nuorelle ja –aikuiselle sekä sydänlasten vanhemmille ja sisaruksille. Tapahtumissa tavataan! 
 
Jäsenkirje lähetetään sähköisessä muodossa
Muistutuksena jokaiselle, että jäsenkirje lähetetään ensisijaisesti sähköisessä muodossa. On erittäin tärkeää, että jäsenet pitävät yhteystietonsa ajan tasalla Sydänlapset ja -aikuiset ry:ssä. Tällä hetkellä jäsenrekisterissä ei ole sähköpostiosoitettasi, joten ilmoitathan sen yhdistyksen toimistolle: toimisto(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi tai päivitä yhteystietosi osoitteessa: www.sydanlapsetja-aikuiset.fi/content/osoitteenmuutos
 
Jäsenkirje löytyy myös osoitteesta: www.sydanlapsetja-aikuiset.fi/alueosastot-ja-valtakunnalliset-ryhmat/oulun-seutu sekä alueosaston Facebook-sivulta; Sydänlapset- ja aikuiset, Oulun seudun alueosasto. Facebookin keskustelut näkyvät ainoastaan ryhmän jäsenille.
 
Toimintaryhmä
Toimintaryhmämme on kokenut muutoksia. Kiitos Hennalle ja Lauralle, kun olitte mukana toimintaryhmässä! Tervetuloa mukaan toimintaryhmään Sanna ja Janne!
Vuosi 2018 on alueosastomme juhlavuosi, sillä 11.2.2018 Oulun seudun alueosaston perustamisesta tulee kuluneeksi 40 vuotta!
 
Yhteyshenkilö:                           Kaisa Hiltunen , kaisajamsa(at)hotmail.com , 040 566 8108
Puheenjohtaja:                          Senja Halonen , senja.halonen(at)gmail.com , 040 849 5454
Rahastonhoitaja:                       Sisko Sammalmaa, sisko.sammalmaa(at)gmail.com, 044 544 4409
Aktiivi:                                        Keni Hiltunen , keni.hiltunen(at)gmail.com , 050 591 2162
Aktiivi:                                        Sanna Talus , talussanna(at)gmail.com
Aktiivi:                                        Janne Schutskoff , janne.schutskoff(at)gmail.com , 040 771 6192
 
Sopeutusmisvalmennusviikonloppu
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n sopeutumisvalmennusviikonloppu järjestetään Oulussa Break Sokos Hotel Edenissä 15.-17.6.2018. Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki synnynnäisesti sydänvikaiset ja heidän läheisensä ikään katsomatta! Sova-viikonlopun aikana saadaan tietoa ammattilaisten luennoilta sekä annetaan ja saadaan vertaistukea sydänystäviltä. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa aikuisten keskittyessä asiantuntijaluentoihin, joiden aiheet puhuttelevat sekä sydänlasten vanhempia kuin itse sydännuoria ja -aikuisiakin. Viikonlopun ohjeilmaan voi osallistua ilmoittautumalla joko vain luennoille tai ottamalla täysihoidon majoituksella ja ruokailuilla.
Viimeksi sova-viikonloppu on järjestetty Oulussa yli 15 vuotta sitten, joten alueemme jäsenten kannattaa ehdottomasti hyödyntää mahdollisuus päästä nauttimaan sova-viikolopun annista. Voit ilmoittautua sova-viikonloppuun osoitteessa: http://www.sydanlapsetja-aikuiset.fi/content/sova-2018
Samalta nettisivulta löydät myös lisätietoa viikonlopun ohjelmasta, majoitusvaihtoehdoista sekä hintatiedot. Ilmoittautumisaika päättyy 15.4.
 
Tähtikortti
Alueosastomme hankkii varoja toimintaansa myymällä Tähtikorttia 15.2.2018 asti. Tähtikortilla saa monipuolisesti etuja eri liikkeisiin Oulussa ja muualla Suomessa. Edut eivät ole kertaluonteisia, vaan ne ovat voimassa koko kauden. Kortin voimassaolo alkaa 1.6.2018 ja päättyy 31.5.2019. Kun kortin ostaa nyt, saa kaupan päälle vielä kuluvan kauden kortin, eli voit hyödyntää Tähtikorttia vuoden 2019 toukokuun loppuun saakka!
Tähtikortin hinta on 20 €, josta alueosasto saa 10 €. Jos haluat ostaa kortin, laita sähköpostia Senjalle osoitteeseen: senja.halonen(at)gmail.com
Tähtikortin voi ostaa 10.2. SuperParkissa toimintaryhmän aktiiveilta.
Jokainen jäsenemme voi myös itse alkaa myymään Tähtikortteja esim. työkavereilleen, sukulaisilleen, ystävilleen. Jokainen myyty kortti tuo meille varoja toiminnan järjestämiseen! Mitä enemmän on myyjiä, sitä enemmän saamme korttejakin menemään! Jos haluat alkaa myymään Tähtikorttia, laita viestiä Senjalle osoitteeseen senja.halonen(at)gmail.com niin saat materiaalit.
Tähtikortin kaikki edut löytyvät osoitteesta www.tahtikortti.fi


Vertaistukiryhmä sydänaikuisille
Alueosastomme sydänaikuisilla on mahdollisuus osallistua vertaistukitapaamisiin, joita järjestää sosionomiopiskelija Sanna Lehto. Alla Sannan esittely ja lisätietoa vertaistukitapaamisista.
Hei! Olen Sanna Lehto, 28v. sosionomiopiskelija Oamk:sta. Osana projektiharjoitteluani olen suunnitellut kolme vertaistukitapaamista, joiden idea on keskustella sydänvian vaikutuksista elämään eri näkökulmista. Olen käynyt Sydänliiton vertaistukihenkilö-koulutuksen. Minulla on itselläni sydänvika, joka on leikattu vauvaiässä kolmesti. Tällä hetkellä kontrolloidaan keuhkovaltimoläpän vuotoa.
Tapaamiset pidetään joko minun luonani Toppilansaaressa, taikka myöhemmin ilmoitettavassa kahvilassa keskustan alueella.
Tapaamisajat:
9.2. klo 17.00 – n. 19.00
16.2. klo 17.00 – n. 19.00
23.2. klo 17.00 – n. 19.00

Ilmoittautumiset osoitteeseen: sso.lehto(at)gmail.com

Jäsenmaksu
Jäsenmaksulomake tulee Sydänliiton lehden mukana. Otathan sen talteen ja huolehdit jäsenyytesi voimassaolon kuntoon.
 
Ilmoittautumiset sekä omavastuut
Jokaisen tapahtuman kohdalla kerrotaan ilmoittautumisohjeet. Puhelimitse voi myös ilmoittautua. Huomioithan, että moni meistä tekee vuorotyötä, joten emme välttämättä pysty vastaamaan puhelimeen juuri silloin kun soitat, mutta soitamme kyllä takaisin.
Voitte myös antaa palautetta sekä ideoita tapahtumista. Tapahtumien omavastuut maksetaan ennen kyseistä tapahtumaa alueosaston tilille. Tilinumero on FI48 5541 2820 0193 22.

Sydänaikuisten WhatsApp-ryhmä
Sydänaikuisille on perustettu WhatsApp-ryhmä, jossa voidaan jutella ja sopia tapaamisia sekä suunnitellusti että ex tempore-meiningillä.
Kaikki sydänaikuiset ovat tervetulleita ryhmään! Jos haluat liittyä ryhmään, laita tekstari tai Whatsapp-viesti Senjalle numeroon 040 849 5454.
 
Kevään 2018 ohjelma:
Sydänlasten viikon tapahtuma SuperParkissa la 10.2. klo 11.15
Sydänlasten viikkoa vietetään 7.-14.2. Viikon tarkoituksena on lisätä yleistä tietoisuutta synnynnäisistä sydänvioista sekä Sydänlapset ja -aikuiset ry:stä kaikkien synnynnäisesti sydänvikaisten lasten ja aikuisten sekä heidän läheistensä etuja ajavana potilasjärjestönä.
Sydänlasten viikon kunniaksi alueosastomme lähtee SuperParkiin viettämään riehakasta päivää sydämellisessä seurassa. Tapahtuma alkaa klo 11.15. Saavuthan paikalle ajoissa, sillä alussa kokoonnumme hetkeksi yhteen lyhyen esittäytymiskierroksen ajaksi. Esittäytymiskierros pidetään, jotta SuperParkissa touhutessamme tunnistamme muut sydänperheet ja halukkaat voivat hakeutua toistensa seuraan vertaistuen merkeissä. Vertaistuki on tärkeää kaikenikäisille sydänlapsille sekä heidän perheenjäsenilleen.
SuperParkissa touhuaminen vaatii energiaa, joten Ravintola Robson`s:ssa on mahdollista nauttia lounas, joka on tarjolla klo 13.00 – 14.00.
Alueosasto on saanut ilmaislippuja SuperParkiin, jotka varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmaislippuja on mahdollista lunastaa 2 kpl / perhe. Ilmaislipuilla pääsee ilmaiseksi SuperParkiin, mutta lounasta ne eivät kata. Mikäli kaikki ilmaisliput ehtivät mennä, joutuu hauskapidon SuperParkissa kustantamaan itse alennettuun hintaan. Sekä ilmaisliput että ostetut liput oikeuttavat pitämään hauskaa SuperParkissa sen sulkemisaikaan asti.
Omavastuut:
                                                          Pääsylippu SuperParkiin: 8 € / hlö (alle 4v veloituksetta)
                                                          Lounas alle 2v: veloituksetta
                                                          Lounas 2-6v: 3 €
                                                          Lounas 7-12v: 4 €
                                                          Lounas yli 13v: 5 €
 
Kun ilmoittaudut tapahtumaan, mainitsethan montako osallistujaa saapuu ja kuinka moni heistä on alle 4v. Mikäli haluatte osallistua lounaalle, ilmoitathan ruokailijoiden iän, määrän sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään to 1.2. Kaisalle osoitteeseen: kaisajamsa(at)hotmail.com. Ilmoittautua voit myös Facebookin kautta laittamalla yksityisviestin.
Omavastuut maksetaan ennen tapahtumaa tilille: FI48 5541 2820 0193 22
 
Ostosilta Kempeleen Change-myymälässä
Paljon toivottu ostosilta Kempeleen Change Lingerie-myymälässä järjestetään jälleen keväällä. Tapahtuman ajankohta ilmoitetaan myöhemmin sähköpostitse sekä alueosaston Facebook-ryhmässä.
Change Lingerie on tanskalainen alusvaateketju. Ostosillan aikana myymälä on suljettu muilta asiakkailta ja tarjolla on pientä naposteltavaa. Myyjät auttavat jokaista löytämään täydelliset ja istuvat alusvaatteet.
Toivottavasti tapaamme tulevissa tapahtumissa!

Loppuvuoden tapahtumista kerromme seuraavassa kirjeessä.
 
Terveisin,
Kaisa, Senja, Sisko, Keni, Sanna & Janne