Jäsenkirje 1/2017

Tervehdys pitkästä aikaa!                                            11.4.2017


Alueosastomme on viettänyt hiljaiseloa, lähinnä koska meitä aktiiveja on Kanta-Hämeessä vain kaksi. Haluaisimme kovasti pitää alueosastomme toiminnassa, mutta siihen tarvitsemme paitsi lisää aktiiveja, myös teitä perheitä osallistumaan ja ideoimaan toimintaa. Perheemme ovat osallistuneet paljon Sydänlapset ja aikuisten valtakunnalliseen toimintaan, eikä mikään korvaa niitä kokemuksia, joita saavat sekä aikuiset että lapset kohdatessaan erilaisilla kursseilla ja tapahtumissa. Yhdistyksellä onkin erittäin kattavasti kurssitoimintaa, jolle suosittelemme lämpimästi osallistumaan.

Lauantaina 20.5.2017 vietetään Luonnon päivää. Alueosastomme osallistuu Villiinny keväästä tapahtumaan Aulangolla. Tapahtuman järjestää: Lasten Liikunnan Tuki, Etelä-Hämeen Martat, Hml seudun Sydänyhdistys, Aulangon tornikahvila. Tapahtumapaikka: Aulangon luonnonsuojelualue klo 11-15. Anna-Mari ja V-P keräävät sydänperheet yhteen, ja ajatuksena on yhdessä kiertää tapahtumassa. Lisää tapahtumasta alla.
Mikäli innostut mukaan porukkaan ilmoittaudu Jennille 18.5. mennessä jennifer(at)netti.fi, niin Anna-Mari ja V-P tietävät odotella. Kokoontuminen klo 10–10.15 näköalatornin parkkipaikalla. Tapahtuma on ilmainen, mutta kahvila yms. omakustanteinen.

Syksylle olemme suunnitelleen Touhutalo tapaamista, jossa pitäisimme samalla syyskokouksen. Siellä voisimme samalla pohtia ja kerätä ideoita alueosastomme tulevaisuutta ajatellen. Tästä tiedotamme myöhemmin.
 
Mukavaa kevättä jäsenperheillemme,
 
Toivotellen Jenni Eronkoski ja Anna-Mari Lehtinen
                            
  
 
Tässä lisää tapahtumasta (luontopaivat.fi)
 

Aulangolla villiinnytään keväästä!

Tervetuloa mukaan keväiseen tapahtumaan. Järjestäjät kannustavat osallistujia saapumaan vaikkapa pyörillä. Tapahtumapaikkana on pääosin Aulangon luonnonsuojelualue.
Keväisen tapahtuman ohjelmassa on perinneleikkejä lapsiperheille, villiyrttiretki, ohjattuja sauvakävelyretkiä, sydäntietoutta, luontokuntosali sekä tornikahvilan palvelut.
Aulangolla leikitään 100-vuotiaan Suomen kunniaksi perinneleikkejä. Leikittäjinä toimivat Lasten Liikunnan Tuen osaavat ohjaajat, samoin he vetävät sauvakävelyretkiä ja opastavat kävelyn tekniikkaa. Kävelysauvoja voi vuokrata järjestäjältä 2 euron hintaan. Sauvakävelyretkien lähtöajat ja -paikat tarkentuvat myöhemmin.
Etelä-Hämeen Martat järjestävät villiyrttiretken. Martat neuvovat myös villiyrttien käytössä ja vinkkaavat yrttireseptejä. Villiyrttiretkien lähtöajat ja -paikat tarkentuvat myöhemmin.
Sydänyhdistyksen infoteltta pystytetään Aulangolle ja yhdistyksen jäsenet jakavat sydänystävällistä tietoa. Teltan lähellä voi kokeilla luontokuntosalia, jossa kuntoiluvälineinä toimivat luonnon materiaalit.
Aulangon tornikahvila on auki tapahtumapäivänä klo 11-17. Kahvilassa on tarjolla päivän teeman mukaisesti mm. villiyrttileivonnaisia ja vegaanisia herkkuja. Tornikahvilan pihamaalla on Kodittomien koirien ystävät ry:n infoa ja arpajaiset. Mukana on myös Suomesta kodin saaneita koiria.
Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.