Jäsenkirje 1/2018

Sydämellistä alkanutta vuotta kaikille!

  
Juhlimme 20-vuotiasta alueosastomme 1.12.2017 aivan Olavinlinnan kupeessa, Kahvila Saimassa Savonlinnassa. Juhlamme oli mieleenpainuva ja lämminhenkinen. Vietimme aikaa yhdessä keskustellen ja nauttien maittavan juhlaillallisen. Juhlistamme julkaistaan pieni juttu Sydänlapset ja -aikuiset ry:n lehdessä. Ennen juhlaa pidimme sääntömääräisen syyskokouksen.
  
Olemme tavanneet toimintaryhmän kanssa ja olemme suunnitelleet mukavia yhteisiä hetkiä heti alkuvuoteen. Varainkeruu on alueosastollamme tärkeässä roolissa tänä vuonna. Otamme ilolla vastaan ehdotuksia ja ideoita kuinka toteutamme varainkeruuta. Aktiivinen varainkeruutoiminta mahdollistaa erilaisten mukavien tapahtumien järjestämisen.

 
 
Seuraavaksi alkuvuoden tapahtumiin;
   
Helmikuussa
vietetään valtakunnallista sydänlasten viikkoa. Juhlistamme viikkoa kauniissa luonnostamme Punkaharjulla. Tavataan Karjalankallion laavulla 11.2.2018 klo 11. Laavulle pääset hiihtäen, lumikenkäillen, lenkkeilen tai autolla. Varaathan mukaan omat eväät, makkarat, kahvit ja pullat, ihan mitä mielesi tekee. Nautitaan yhdessä retkieväistä samalla ihaillen Puruveden maisemia talviasussaan.
 
Katso lisätietoa Karjalankallion laavun sijainnista ja hiihtoreiteistä seuraavista linkeistä 
www.harjureitit.net
www.luontoon.fi/punkaharju/reitit
 
Huhtikuussa
tavataan jälleen toimintaryhmän kanssa. Sovitaan yhdessä tapaaminen lähempänä ajankohtaa.
 
Toukokuu
tuo Savonlinnaan jo perinteeksi muodostuneen Linnanneitokierroksen. Lähdetään porukalla reippaillaan Savonlinnan kaupungin alueella kulkevalle kauniille reitille. Linnanneitokierros Savonlinnassa torstaina 17.5.2018 klo 17.30 alkaen. Tarkemmin ajat ilmoitetaan lähempänä Etelä-Savon liikunnan toimesta, jonka jälkeen saamme ne tietoon.Mikäli innostut lähtemään yhdessä lenkille, niin ilmoittaudu Tiinalle 6.5.2018 mennessä. Näin saamme ilmoitettua koko porukan kerralla mukaan. Osallistumismaksun maksaa jokainen reippailija itse! Alueosaston varoista maksamme tällä kertaa sydänlapsen ja -nuoren osallistumismaksun.
 
Toukokuulle olemme suunnitelleet myös mukavan varainkeruutapahtumanNyt on kaikkien innokkaiden osallistujien aika siivota kaapit ja varastot. Lähdemme kaikki yhdessä Savonlinnassa järjestettävään suosittuun torikirppis tapahtumaan myymään hyväkuntoisia vaatteita ja tarvikkeita. Tapahtuman ajankohta ilmoitetaan lähempänä.
Otathan yhteyttä Katriin, Tiinaan, Jaanaan tai Inkaan, jos innostut mukaan. Sovitaan yksityiskohdat sitten yhdessä!
 
Kesäkuussa
on valtakunnallinen sopeutumisvalmennusviikonloppu SOVA Oulussa 15. – 17.6.2018.
Synnynnäisesti sydänvikaisille lapsille, nuorille ja aikuisille sekä heidän läheisilleen suunnattu sopeutumisvalmennusviikonloppu (SOVA) järjestetään Oulun merellisissä rantatunnelmissa Break Sokos Hotel Edenissä.
Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki sydänvikaiset ja heidän läheisensä ikään ja sukupuoleen katsomatta! Viikonlopun ohjelmaan voi osallistua ilmoittautumalla joko pelkästään luennoille tai ottamalla täysihoidon. Vaihtoehtona hotellimajoitukselle on läheisen Nallikari Campingin lomamökit tai leirintäalue. Sova-viikonloppu on mukava tiedon ja vertaistuen täyteinen viikonloppu. Siellä tutustutaan toisiin synnynnäisesti sydänvikaisiin, tavataan vanhoja sydänystäviä, jaetaan kokemuksia puolin ja toisin, saadaan tietoa ammattilaisten luennoilta, mutta myös toisiltamme. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa aikuisten keskittyessä asiantuntijaluentoihin, joiden aiheet puhuttelevat niin sydänlasten vanhempia kuin itse sydänvikaisiakin.
 
Lisätietoja yhdistyksen nettisivuilta tai toimistolta (toimisto(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi tai puhelimitse 050 4655 550)
  
 
Tavataan mukavissa merkeissä!
 
Pyytäisimme ilmoittautumisia sähköpostilla tai puhelimitse kunkin tapahtuman vastuuhenkilölle. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro kuinka monta henkilöä perheestä osallistuu tapahtumaan. Ilmoittautuneiden määrän mukaan päätämme järjestämmekö tapahtuman. Mikäli yhteystietonne ovat muuttuneet, ilmoitathan uudet yhteystietosi. Yhdistyksen internetsivuilta, lehdestä ja facebooksivuilta voit helposti seurata paikallisia ja valtakunnallisia tapahtumia.

Lapsille ja perheille on tärkeää tavata sydänystäviä viettäen mukavia hetkiä yhdessä! Hymyillään kun tavataan! 

TOIMINTARYHMÄ 2018

Puheenjohtaja/Yhteyshenkilö
Katri Tikka 044 2395 946
katri.holopainen5(at)luukku.com

Sihteeri
Inka Tirronen 050 5313 839
inka.tirronen(at)gmail.com
 
Rahastonhoitaja
Tiina Laamanen 044 7775 301
tiina.laamanen(at)spynet.fi
 
Aktiivit
Jaana Laukkanen         050 5148 087                   jaana.laukkanen(at)netti.fi
Riku Kurttila                  0400 890 065                   riku(at)kurttila.fi
Riina Korppi
Paavo Kurttila
Atso Härkönen
 
 
Sydämellistä alkanutta vuotta 2018,
toimintaryhmäläisten puolesta Inka Tirronen

 

Lisää: