Jäsenkirje 1/2016

Hyvää alkanutta vuotta 2016 kaikille alueosastomme jäsenille!

Mukavaa kuluvaa vuotta kaikille! Olemme tavanneet toimintaryhmän kanssa helmikuussa ja tarkastelleet tämän vuoden toimintasuunnitelmaa. Toimintasuunnitelman mukaisesti järjestämme myös tänä vuonna jäsenille
mukavia tapahtumia, yhteisiä hetkiä! 
Toivomme että mahdollisimman moni pääsee mukaan toimintaan!

Maaliskuussa 
olemme lähdössä viettämään talvista ulkoilupäivää Punkaharjulle. Kokoonnumme Punkaharjun Tuunaansaaressa sijaitsevalla Matkailukeskus Harjunportin alueella 13.3.2016 aamupäivän aikana, jokainen omaan tahtiin! 
Harjunportin rannassa sijaitsee kota, jossa vietämme ulkoilun päätteeksi yhteistä hetkeä nuotion äärellä. Voimme paistaa makkaraa, lettuja tms. Kota on käytössämme 13.3.2016 klo 13 alkaen. Jokainen voi siis varata mukaan esim. makkaraa ja tarvitsemiaan eväitä. Varaamme alueosaston puolelta kahvia, mehua ja pullaa mukaan.
Jokainen voi liikkua haluamallaan tavalla kauniissa luonnossa. Mahdollista on hiihtää, retkiluistella, potkukelkkailla tai retkeillä kävellen lähimaastossa. Välinevuokraamo on auki mahdollisia välinevuokraajia ajatellen, jokainen hoitaa itse välinevuokrauksista aiheutuvat kustannukset. Omilla luisteluvälineillä meneville ratamaksu luistelusta on 8€, ratamaksun sekä kodan vuokran maksamme alueosaston varoista.
Muistutan jo näin etukäteen, Harjunportin ohjeistus on, että etenkin järvenjäillä ei kannata liikkua muilla kuin merkityillä hiihto- ja lumikenkäilyreiteillä ja luistelureitillä, karttoja paikanpäältä. Luistelureitin tilannetta voitte seurata täältä: www.harjunportti.fi  tai www.harjunportti.fi/fi/aktiviteetit/retkiluistelupaivakirja/
Ilmoittautumiset Inkalle 6.3.2016 mennessä. 

Toukokuu
on Linnanneitokierroksen aikaa.Linnanneitokierros on tiistaina 17.5.2016. Ollaanhan porukalla mukana 20 vuotisjuhla tapahtumassa! Voita seurata tarkempaa aikataulua ja ilmoittelua linnanneitokierros tapahtumasta internetsivuilta.
Ilmoittautumiset Tiinalle 1.5.2016 mennessä!

Kesäkuussa
SOVA 17.-19.6.2016 Espoossa!
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n suurin vuosittainen tapahtuma, sopeutumisvalmennus-viikonloppu, järjestetään kesällä Espoossa Hotelli Korpilammella. Korpilammen ainutlaatuiset maisemat ja luonto, joka on ehtymätön energian ja ideoiden lähde, tarjoaa hyvät puitteet sydänlasten, heidän perheiden sekä sydännuorten ja -aikuisten kohtaamiselle. 
Viikonlopun tarjonnassa on monipuolista ohjelmaa kaikille osallistujille. SOVA-viikonlopussa yhdistyy tärkeän sydäntiedon saaminen mukavaan yhdessäoloon muiden vastaavassa tilanteessa elävien kanssa. Tervetuloa mukaan!
Sopeutumisvalmennusviikonlopusta on muodostunut yhdistyksen isoin ja merkittävin yksittäinen tapahtuma. Espoon Korpilammelle odotetaan tänäkin vuonna saapuvan lähemmäs 200 osallistujaa. Sopeutumisvalmennusviikonloppu sopii usein niillekin, joille perinteiset sopeutumisvalmennuskurssit eivät sovi. Lisätietoja SOVA-viikonlopusta netissä sekä lehdestä ja toimistolta. Muista kysyä hoitavalta sairaalalta mahdollista maksusitoumusta. Ilmoittautumiset 30.3. mennessä.

Tavataan mukavissa merkeissä!
Pyytäisimme ilmoittautumisia sähköpostilla kunkin tapahtuman vastuuhenkilölle. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro kuinka monta henkilöä perheestä osallistuu tapahtumaan. Ilmoittautuneiden määrän mukaan päätämme järjestämmekö tapahtuman. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta ilmoittautua sähköpostilla, voit toki ilmoittautua myös puhelimitse tapahtuman vastuuhenkilölle. 

Lapsille ja perheille on tärkeää tavata sydänystäviä viettäen mukavia hetkiä yhdessä! Hymyillään kun tavataan!

Mikäli yhteystietonne ovat muuttuneet, otamme mielellämme vastaan uudet yhteystiedot. Näin saamme helposti yhteyden tarvittaessa.
Yhdistyksen uusilta internetsivuilta ja lehdestä voit helposti seurata paikallisia ja valtakunnallisia tapahtumia.

TOIMINTARYHMÄ
Puheenjohtaja/Yhteyshenkilö Katri Holopainen, 040 526 4005, katri.holopainen5(at)luukku.com
Sihteeri Inka Tirronen, 050 5313 839, inka.tirronen(at)gmail.com
Rahastonhoitaja Tiina Laamanen, 044 777 5301, tiina.laamanen(at)spynet.fi
Jaana Laukkanen, 050 514 8087, jaana.laukkanen(at)netti.fi

Sydämellistä vuotta 2016,
toimintaryhmäläisten puolesta Inka Tirronen


ALUEOSASTOT JA JAOSTOT
Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on laaja, koko Suomen kattava alueosastoverkosto. Alueosastot järjestävät paikallistoimintaa alueensa jäsenperheille. Toimintaa suunnittelee ja organisoi vapaaehtoisista koostuva toimintaryhmä. Suurin osa tapahtumista on tarkoitettu koko perheelle, mutta virkistystä järjestetään myös vanhemmille sekä sydännuorille ja -aikuisille.

Itä-Savon alueosasto
Itä-Savon alueosasto on perustettu vuonna 1997. Itä-Savon alueosasto on kooltaan melko pieni, mutta sitäkin aktiivisempi. Jäsenperheet ovat Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueelta. Alueosaston tarkoituksena on tarjota virkistystä, tietoa ja vertaistukea alueemme sydänperheille.
Toimintamuotojamme ovat mm.:
• koko perheen virkistyspäivät ja viikonloput
• myyjäiset ja arpajaiset
• pikkujoulut
• toimintaryhmän kokoontumiset
Varoja hankimme yhdistyksellemme järjestämällä myyjäisiä ja arpajaisia sekä myymällä erilaisia sydäntuotteita. 
Tapahtumien omavastuut voi maksaa alueosaston tilille, jonka tilinumero on FI79 5541 2820 0192 49.
Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lisää: