Alueosastot ja valtakunnalliset ryhmät

Tervetuloa mukaan aluetoimintaan!

Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on laaja, koko Suomen kattava alueosastoverkosto. Vuoden 2020 alusta alueosastojen määrä väheni kahdella, kun Mikkelin ja Itä-Savon alueosastot yhdistyivät Etelä-Savon alueosastoksi ja Kuopion ja Iisalmen alueosastot yhdistyivät Pohjois-Savon alueosastoksi. Alueosastoja yhdistyksellä on 16. Alueosastot järjestävät paikallistoimintaa alueensa jäsenperheille. Toiminnan tärkeänä kulmakivenä on vertaistuki. Suurin osa tapahtumista on tarkoitettu koko perheelle, mutta vertaistapaamisia ja virkistystä järjestetään myös vanhemmille sekä sydännuorille ja -aikuisille.

Alueosastot järjestävät myös tapahtumia, joihin voi osallistua jäsenet muistakin alueosastoista. Kannattaa siis katsoa muidenkin alueosastojen tapahtumia, sieltä voi löytyä mukavaa toimintaa, joihin voi osallistua. 

Toimintaa suunnittelee ja organisoi vapaaehtoisista koostuva toimintaryhmä. Tutustu oman alueosastosi toimintaan oheisista linkeistä. Mikäli et löydä itsellesi sopivaa toimintaa, ota yhteyttä toimintaryhmään alueosastosi sivuilla olevien yhteystietojen avulla ja kerro heille toiveesi.

Valtakunnalliset ryhmät

Alueosastojen lisäksi jäsenillä on mahdollisuus kuulua myös johonkin yhdistyksen kolmesta valtakunnallista ryhmästä. 

Sydänenkelit-ryhmä on sydänlapsensa menettäneille,
Pitkä qt-ryhmä on tarkoitettu perinnöllistä rytmihäiriötä sairastaville ja yli
13-vuotiaille sydännuorille ja -aikuisille on Synja.

Ryhmät lähettävät jäsenilleen tiedotteita ja järjestävät tapaamisia. Vertaistuki on  keskeinen osa myös valtakunnallisten ryhmien toimintaa.
 

Alueosastot ja valtakunnalliset ryhmät | Tulevat tapahtumat

21.4.2021 18:00


Tervetuloa juttelemaan sydänasioista virtuaalikeskusteluiltaan!

Tarkoituksena on rennossa ilmapiirissä vaihtaa kuulumisia ja olla vertaistukena toisillemme ja viettää mukavaa iltaa yhdessä, kun koronan vuoksi emme pääse kasvokkain tapaamaan. Tapahtuma toteutetaan Zoomissa. Saat kutsulinkin sähköpostiisi ilmoittautumalla tästä 20.4. mennessä. Linkki löytyy myös yhdistyksen suljetuista Facebook-ryhmistä.
Tapahtumaan osallistuaksesi sinun ei... Lue lisää

22.4.2021 18:00

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan Pitkä QT-ryhmän toimintaa jäsenkokoukseen! 

Kokouksessa on tarkoituksena suunnitella PitkäQT -ryhmän toimintaa ja keskustella jäsenten toiveista, tarpeista ja ideoista tuleviin tapahtumiin. Kokous järjestetään Teamsissa ja mukaan pääset kutsulinkillä, joka lähetetään kaikille jäsenille jäsenrekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen huhtikuun alkupuolella. Mikäli jäsenrekisterissä ei ole sähköpostiosoitettasi, voit pyytää kutsulinkkiä sähköpostitse yhdistyskoordinaattori Kirsi Läderbergiltä kirsi.laderberg(at)... Lue lisää

5.5.2021 17:30

Tervetuloa mukaan keskustelemaan sydänvauvojen vanhempien ja vanhemmiksi tulevien virtuaalivertaistapaamiseen Zoomissa!


Tarkoituksena on keskustella lämminhenkisesti ja vertaistuellisesti mielessä olevista asioista, tapaamiseen voi osallistua vain kuuntelumielessäkin. Keskustelussa mukana Sydänlapset ja - aikuiset ry:n Uudenmaan alueosaston toimintaryhmästä alueaktiivi Anna-Maria Kuri ja yhteyshenkilö Sarita Laari.
Keskusteluun voi osallistua sydänlasta odottavien tai alle 2-vuotiaan sydänlapsen vanhemmat riippumatta asuinpaikasta.

Tapahtumaan voit... Lue lisää