Alueosastot ja valtakunnalliset ryhmät

Tervetuloa mukaan aluetoimintaan!

Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on laaja, koko Suomen kattava alueosastoverkosto. Vuoden 2020 alusta alueosastojen määrä väheni kahdella, kun Mikkelin ja Itä-Savon alueosastot yhdistyivät Etelä-Savon alueosastoksi ja Kuopion ja Iisalmen alueosastot yhdistyivät Pohjois-Savon alueosastoksi. Alueosastoja yhdistyksellä on 16. Alueosastot järjestävät paikallistoimintaa alueensa jäsenperheille. Toiminnan tärkeänä kulmakivenä on vertaistuki. Suurin osa tapahtumista on tarkoitettu koko perheelle, mutta vertaistapaamisia ja virkistystä järjestetään myös vanhemmille sekä sydännuorille ja -aikuisille.

Alueosastot järjestävät myös tapahtumia, joihin voi osallistua jäsenet muistakin alueosastoista. Kannattaa siis katsoa muidenkin alueosastojen tapahtumia, sieltä voi löytyä mukavaa toimintaa, joihin voi osallistua. 

Toimintaa suunnittelee ja organisoi vapaaehtoisista koostuva toimintaryhmä. Tutustu oman alueosastosi toimintaan oheisista linkeistä. Mikäli et löydä itsellesi sopivaa toimintaa, ota yhteyttä toimintaryhmään alueosastosi sivuilla olevien yhteystietojen avulla ja kerro heille toiveesi.

Valtakunnalliset ryhmät

Alueosastojen lisäksi jäsenillä on mahdollisuus kuulua myös johonkin yhdistyksen kolmesta valtakunnallista ryhmästä. 

Sydänenkelit-ryhmä on sydänlapsensa menettäneille,
Pitkä qt-ryhmä on tarkoitettu perinnöllistä rytmihäiriötä sairastaville ja yli
13-vuotiaille sydännuorille ja -aikuisille on Synja.

Ryhmät lähettävät jäsenilleen tiedotteita ja järjestävät tapaamisia. Vertaistuki on  keskeinen osa myös valtakunnallisten ryhmien toimintaa.
 

Alueosastot ja valtakunnalliset ryhmät | Tulevat tapahtumat

25.9.2021 10:00 - 12:00

Päijät-Hämeen alueosasto järjestää koko perheen ratsastustapahtuman Ali-Seppälän tallilla alueosaston jäsenille. Osoite Keiturintie 274, Luhtikylä. Sitovat ilmoittautumiset 17.9. mennessä paijat-hame@sydanlapsetjaaikuiset.fi, viestiin osallistujamäärä ja mahdolliset ruoka-aineallergiat. Tapahtumassa halukkaat pääsevät ratsastamaan poneilla/hevosilla ja tallin pihalla olevassa kodassa pääsee nauttimaan mehua/kahvia ja grillimakkaraa ja nuotiolla paistettuja lettuja.

Tapahtuman omavastuuhinta on 5€/henkilö, max 20€/perhe (eli jos yli 4henkilöä perheessä, laskutus silti 20€).... Lue lisää

25.9.2021 11:00


Tervetuloa Talma Active Park seikkailupuistoon kiipeilemään ja Werneri Parkin puolelle pomppimaan ja leikkimään la 25.9.21 klo 11.00 alkaen. (Olethan paikalla jo klo 11.00, sillä silloin alkaa infotilaisuus.) 

Talman kiipeilypuistossa on kuusi eritasoista rataa, joista jokainen kulkee eri korkeudessa. Erilaisia esteitä ja ratoja on yhteensä 85 kpl:tta. Helpoin rata on tarkoitettu lapsille ja kulkee aivan maanpinnan yläpuolella. Werneri Parkista löytyy lisäksi muun muassa pomppulinna, karuselleja, pihapelejä ja paljon muuta tekemistä. Ravintola palvelee kyseisenä... Lue lisää

28.9.2021 18:00


Tervetuloa juttelemaan sydänasioista Zoomiin klo 18. 

Illan tarkoituksena on viettää aikaa yhdessä rennosti, jutellen sydänlasten ja -perheiden kuulumisista vertaistuen hengessä. Myös sydännuoret ja -aikuiset ovat tervetulleita mukaan. Kameraa ei ole pakko pitää päällä ja Zoomiin voi tulla mukaan vain kuuntelemaankin, jos kokee, ettei halua omaa tarinaa tällä kertaa jakaa.
Kutsulinkki Zoomiin löytyy yhdistyksen suljetuista ryhmistä Facebookissa (Sydänlasten vanhemmat, Sydännuoret ja -aikuiset). Mikäli et käytä Facebookia, voit pyytää kutsulinkin... Lue lisää