Sydänsankari Siiri seikkailee Sydänlapset ja -aikuiset ry:n uudessa lapsille suunnatussa animoidussa videossa, jonka tavoitteena on kertoa lapsille sydämen toiminnasta ja mitä sydänvika tarkoittaa.

Tämän kertaisessa jäsenlehdessä on tietoa mm. geenitutkimuksesta sydändiagnostiikassa, jota on lehteen jo tovin toivottu. Lisäksi numerosta löytyy ajankohtaista tietoa muuttuneista Kelan etuuksista sekä majoitusvaihtoehdoista Helsingissä kun lapsi on sairaalahoidossa. Lisäksi esittelyssä on ruotsinkielinen tieto- ja vertaistapaaminen sekä tietoa ensi kesänä ensimmäistä kertaa toteuttettavasta euroopanlaajuisesta sydännuorten leiristä (EYC). Lisäksi lehdestä löytyy muistutukset muista tulevan kesän tapahtumista sekä pian päättyvästä kurssihausta.

Sydänlasten viikolla pukeudutaan punaiseen
– Sydänlasten viikko 7. - 14.2.2019 

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää yhteistyössä Karpatiat ry:n ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry:n kanssa seminaaripäivän lauantaina 30.3. perinnöllistä rytmihäiriöistä ja sydänlihassairauksista. Paikkana on Oltermannikeskus Helsingin Oulunkylässä (Oltermannintie 8, 00620 Helsinki). Päivän toteutetaan ERN:n (European Reference Network) GUARD-HEART hankeen koulutusrahastosta saadulla tuella harvinaisiin sydänsairauksiin liittyen.

Sydänlasten viikkoa vietetään 7. - 14.2.2019 
– sankaritarinoita on jo tuhansia!