Oltermannitien toimitalon mennessä kiinni heinäkuuksi, katkeaa saapuvan postin kulku Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toimistolle. Lähtevän postin osalta kirjepostit kulkevat normaalisti niiltä osin kuin olemme paikalla, mutta verkkokaupan toimitukset (paketit) lähtevät sitten vasta lomien jälkeen. 

Toimistomme henkilökunta lomailee pääosin heinä-elokuussa. Kokonaan suljettuna toimistomme on 16.7. - 13.8. asti. Tällöin kiireellisissä asioissa voitte tavoitella Katja Lainetta puhelimitse numerosta 044 2727 717. 

Sydännuorten ja -aikuisten oma valtakunnallinen ryhmä Synja täytti alkuvuodesta 20 vuotta. Synja juhlii merkkipäiväänsä kansainvälisen sydänaikuisten konferenssin (EuroHearts 2018) yhteydessä Turussa 2.8.2018.

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumaan pääset täältä: Synja 20-vuotta juhlat

Tervetuloa mukaan synjalaiset!
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenlehden tuoreimmassa numerossa aiheina ovat muun muassa kuinka käsitellä pelkoja, joita sydänvika nostaa niin sydänvikaisen lapsen ja nuoren vanhemmissa. Pelot ovat varsin tavallisia myös sydänvikaisten aikuisten ja heidän läheistensä keskuudessa. Lehdessä on myös tärkeää asiaa endokardiitiista ja antibioottiprofylaksiasta.
Yhdistyksen toimisto on suljettuna tänään 20.4. Eijan ja Lotan lomaillessa. 

Toimisto on jälleen avoinna normaalisti maanantaina 23.4. Kiireellisissä asioissa voit tavoitella Katjaa tai heitä meille sähköpostia, niin palaamme asiaan maanantaina! Yhteystietomme löydät täältä

Aurinkoista viikonloppua! 
Yhdistyksen perinteinen Sova-viikonloppu järjestetään 15.-17.6.2018 Oulun Edenissä. Viikonlopun ohjelma on valmis ja luvassa on varsin monipuolinen kattaus aiheita, jotka koskettavat synnynnäisesti sydänvikaisten asiaa laajalla skaalalla. Aiheita on niin pienten lasten näkökulmasta sydännuoria ja -aikuisia unohtamatta. 

Teemme Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenlehteen artikkelia peloista. Toivomme saavamme sydänvikaisten ja heidän läheisten kuten vanhempien, isovanhempien, sisarusten ja puolisoiden vastauksia tähän kyselyyn.

Kysely on anonyymi, mutta halutessasi voit jättää yhteystietosi viimeisellä sivulla mahdollisia lisäkysymyksiä varten. Kyselyn vastaamiseen on hyvä varata aikaa 5-15 minuuttia. Osaan kysymyksistä vastataan omin sanoin ja osassa valitaan sopiva vaihtoehto. Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata, pakolliset kysymykset on merkitty tähdellä (*).

Sydänlapset ja -aikuiset ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään 14.4.2018 klo 12 alkaen Sydänliiton toimitalossa, Oltermannintie 8, 00620 Helsinki.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat:
  1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
  2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
  3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
  4. Vuoden 2017 toimintakertomuksen esittely
  5. Vuoden 2017 tilinpäätöksen sekä tilintarkastajien lausunnon käsittely
Vuoden ensimmäinen jäsenlehti on ilmestynyt.

Numerossa saamme lukea mitä tulee huomioida lapsen aloittaessa päivähoidon sekä sydänvikaisten lasten vanhempien terveydellisestä elämänlaadusta. Lisäksi lehdestä löytyy kokemuspuheenvuorot +35-vuotiailta sydänaikuisilta sekä muistutukset tulevan kesän tapahtumista ja pian päättyvästä kurssihausta. Lehdestä löytyy perinteisesti myös vuosikokouskutsu sekä lisäksi lisätietoja Turussa järjestettävästä EuroHearts 2018-konferenssista. 

Sydänlasten viikkoa vietetään 7. - 14.2.2018
– yhdellä vauvalla sadasta on synnynnäinen sydänvika