Vuoden 2018 viimeinen jäsenlehti on ilmestynyt. Tällä kertaa jäsenlehdessä on laaja sydännuorille suunnattu tietopaketti sydänvikoihin liittyen. Lisäksi lehdessä on esittelyssä Sairaalakamut -sovellus sekä tietoa yhdistyksen vertaistukitoiminnasta.

Lämpimästi tervetuloa Sydänlapset ja -aikuiset ry:n järjestämään hoitohenkilökunnalle suunnattuun koulutukseen keskiviikkona 5.12.2018. Paikkana on Aluekeskus Oltermanni eli Hengitysliitto Helin ja Suomen Sydänliiton toimitalo Helsingin Oulunkylässä (Oltermannintie 8, 00620 Helsinki). Mikäli koet, että koulutuspäivän sisältö ei tällä kertaa kohdistu sinulle, toivomme, että välitätte tietoa eteenpäin potentiaalisille osallistujille.
 

KIRJOITELMAPYYNTÖ PRO GRADU –TUTKIELMAA VARTEN

Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenlehden uusimmassa numerossa aiheina ovat muun muassa synnynnäinen sydänvika ja liikunta, kesän kuulumiset alueosastoilta, kansainvälisestä konferenssista ja leireiltä. Lehdessä kerrotaan myös juuri avautuneesta Uudesta lastensairaalasta. Lisäksi lehden sivuilta voitte lukea Anni Riihimäen juoksuharrastuksesta. Tuttuun tapaan lehdessä on myös kootusti tietoa menneistä ja tulevista tapahtumista sekä muista ajankohtaisista yhdistysasioista.

KOKOUSKUTSU

 
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina lokakuun 6. päivänä 2018 klo 10 alkaen Hotelli Gustavelundissa Tuusulassa (Kirkkotie 36, 04310 Tuusula).
 
Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat:
 
 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 3. Todetaan läsnäolijat ja valtakirjat
 4. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjantarkastajan ja ääntenlaskijoiden valinta
 5. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Jäsenlehden aikataulu on muuttunut.

Seuraava jäsenlehden numero 3/2018 ilmestyy ennakkoon ilmoitetun 14.9. sijasta vasta 24.9. 

Pahoittelut aikataulun muutoksesta! 
 
Olemme saaneet Lastenklinikoiden Kummit ry ja Silja Line lahjoituksen risteilyetukortteja jaettavaksi jäsenistöllemme.

Silja Linen risteilyetukortti on voimassa seuraavilla lähdöillä.
 • Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä (hinta 40€/hytti)
  Etukortti on voimassa 1-4 henkilölle Promenade- hytissä la-to 1.10.2018-12.2.2019 asti (ei 12.-19.10. eikä 21.12.-5.1.) lisämaksusta ylemmät hyttiluokat
   
 • 23 h-risteily Turusta (hinta 12€/hytti)
Oltermannitien toimitalon mennessä kiinni heinäkuuksi, katkeaa saapuvan postin kulku Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toimistolle. Lähtevän postin osalta kirjepostit kulkevat normaalisti niiltä osin kuin olemme paikalla, mutta verkkokaupan toimitukset (paketit) lähtevät sitten vasta lomien jälkeen. 

Toimistomme henkilökunta lomailee pääosin heinä-elokuussa. Kokonaan suljettuna toimistomme on 16.7. - 13.8. asti. Tällöin kiireellisissä asioissa voitte tavoitella Katja Lainetta puhelimitse numerosta 044 2727 717. 

Sydännuorten ja -aikuisten oma valtakunnallinen ryhmä Synja täytti alkuvuodesta 20 vuotta. Synja juhlii merkkipäiväänsä kansainvälisen sydänaikuisten konferenssin (EuroHearts 2018) yhteydessä Turussa 2.8.2018.

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumaan pääset täältä: Synja 20-vuotta juhlat

Tervetuloa mukaan synjalaiset!
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenlehden tuoreimmassa numerossa aiheina ovat muun muassa kuinka käsitellä pelkoja, joita sydänvika nostaa niin sydänvikaisen lapsen ja nuoren vanhemmissa. Pelot ovat varsin tavallisia myös sydänvikaisten aikuisten ja heidän läheistensä keskuudessa. Lehdessä on myös tärkeää asiaa endokardiitiista ja antibioottiprofylaksiasta.
Yhdistyksen toimisto on suljettuna tänään 20.4. Eijan ja Lotan lomaillessa. 

Toimisto on jälleen avoinna normaalisti maanantaina 23.4. Kiireellisissä asioissa voit tavoitella Katjaa tai heitä meille sähköpostia, niin palaamme asiaan maanantaina! Yhteystietomme löydät täältä

Aurinkoista viikonloppua! 
Yhdistyksen perinteinen Sova-viikonloppu järjestetään 15.-17.6.2018 Oulun Edenissä. Viikonlopun ohjelma on valmis ja luvassa on varsin monipuolinen kattaus aiheita, jotka koskettavat synnynnäisesti sydänvikaisten asiaa laajalla skaalalla. Aiheita on niin pienten lasten näkökulmasta sydännuoria ja -aikuisia unohtamatta. 

Teemme Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenlehteen artikkelia peloista. Toivomme saavamme sydänvikaisten ja heidän läheisten kuten vanhempien, isovanhempien, sisarusten ja puolisoiden vastauksia tähän kyselyyn.

Kysely on anonyymi, mutta halutessasi voit jättää yhteystietosi viimeisellä sivulla mahdollisia lisäkysymyksiä varten. Kyselyn vastaamiseen on hyvä varata aikaa 5-15 minuuttia. Osaan kysymyksistä vastataan omin sanoin ja osassa valitaan sopiva vaihtoehto. Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata, pakolliset kysymykset on merkitty tähdellä (*).

Sydänlapset ja -aikuiset ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään 14.4.2018 klo 12 alkaen Sydänliiton toimitalossa, Oltermannintie 8, 00620 Helsinki.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat:
 1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
 3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
 4. Vuoden 2017 toimintakertomuksen esittely
 5. Vuoden 2017 tilinpäätöksen sekä tilintarkastajien lausunnon käsittely
Vuoden ensimmäinen jäsenlehti on ilmestynyt.

Numerossa saamme lukea mitä tulee huomioida lapsen aloittaessa päivähoidon sekä sydänvikaisten lasten vanhempien terveydellisestä elämänlaadusta. Lisäksi lehdestä löytyy kokemuspuheenvuorot +35-vuotiailta sydänaikuisilta sekä muistutukset tulevan kesän tapahtumista ja pian päättyvästä kurssihausta. Lehdestä löytyy perinteisesti myös vuosikokouskutsu sekä lisäksi lisätietoja Turussa järjestettävästä EuroHearts 2018-konferenssista. 

Sydänlasten viikkoa vietetään 7. - 14.2.2018
– yhdellä vauvalla sadasta on synnynnäinen sydänvika