Teemme Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenlehteen artikkelia peloista. Toivomme saavamme sydänvikaisten ja heidän läheisten kuten vanhempien, isovanhempien, sisarusten ja puolisoiden vastauksia tähän kyselyyn.

Kysely on anonyymi, mutta halutessasi voit jättää yhteystietosi viimeisellä sivulla mahdollisia lisäkysymyksiä varten. Kyselyn vastaamiseen on hyvä varata aikaa 5-15 minuuttia. Osaan kysymyksistä vastataan omin sanoin ja osassa valitaan sopiva vaihtoehto. Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata, pakolliset kysymykset on merkitty tähdellä (*).

Vuoden ensimmäinen jäsenlehti on ilmestynyt.

Numerossa saamme lukea mitä tulee huomioida lapsen aloittaessa päivähoidon sekä sydänvikaisten lasten vanhempien terveydellisestä elämänlaadusta. Lisäksi lehdestä löytyy kokemuspuheenvuorot +35-vuotiailta sydänaikuisilta sekä muistutukset tulevan kesän tapahtumista ja pian päättyvästä kurssihausta. Lehdestä löytyy perinteisesti myös vuosikokouskutsu sekä lisäksi lisätietoja Turussa järjestettävästä EuroHearts 2018-konferenssista. 

Sydänlasten viikkoa vietetään 7. - 14.2.2018
– yhdellä vauvalla sadasta on synnynnäinen sydänvika

Nyt on aika tehdä kesäsuunnitelmia, sillä kesän leireille ja kursseille ilmoittautuminen alkaa.

Kesä alkaa Porin Yyterin upeissa maisemissa perhekurssin merkeissä. Sopeutumisvalmennuskurssi Sova pidetään tällä kertaa Oulun Edenissä. Sydännuorten leiri järjestetään Tampereella Varalan Urheiluopiston upeissa maastoissa. Sydänlapset sisaruksineen pääsevät huimiin kesäisiin seikkailuihin Virroilla Nuorisokeskus Marttisissa ja perheiden elämysleiri järjestetään puolestaan Nurmeksessa Nuorisokeskus Hyvärilässä. Tänä kesänä Pohjoismainen nuortenleiri järjestetään Ruotsissa.

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää vuosittain sopeutumisvalmennuskursseja, leirejä ja tapahtumia sydänlasten perheille sekä sydännuorille.

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry myönsi Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle kaksi erillistä STEAn tukemaa perhelomaviikkoa. Ensimmäinen lomaviikoista järjestetään Etelä-Suomen hiihtolomaviikon aikaan eli viikolla 8 Vuokatin Urheiluopistossa 19. – 24.2.2018 ja toinen syyslomien aikaan Ikaalisten kylpylässä 15. – 20.10.2018. Molemmille STEAn tukemille perhelomille on paikkoja alustavasti noin kymmenelle sydänperheelle. 

Vuoden 2017 viimeinen jäsenlehti on ilmestynyt. Jäsenlehdessä on tällä kertaa muun muassa tärkeää asiaa raskausaikaisista diagnooseista, itsetunnon kehittymisestä ja kasvun tukemisesta. Lisäksi lehdessä on artikkelikokonaisuus pitkäaikaissairaiden lasten ja erityislasten perheiden hyvinvointia selvittävästä kyselytutkimuksesta, jossa oli mukana viiden eri potilasjärjestön jäseniä. 

Sydänlapset ja -aikuiset ry on avannut uuden lahjoitustavan digilippaiden muodossa, jolla tukea yhdistyksen toimintaa. Tänä päivänä moni haluaa lahjoittaa esimerkiksi joulukorttivarat, syntymäpäivämuistamiset tai muistokukkien ostamisen sijasta muuhun merkittävään toimintaan, kuten Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toiminnan tukemiseksi. 

Pyysimme jäseniämme antamaan palautetta jäsenlehdestämme 2/2017. Saimme 48 vastausta eri-ikäisiltä lukijoiltamme. Kiitos kaikille vastaajille!

Kevään jäsenlehdestä jäi useimmille mieleen sydänvikaisen raskautta käsitelleet jutut  Monille synnynnäisesti sydänvikaiselle aihe on ajankohtainen ja sydänlasten/-nuorten vanhemmille aihetta kiinnostaa voiko oma lapsi saada jälkikasvua. Monelle niin tutusta Ronald McDonald-talosta kertova juttu jäi myös mieleen.

KOKOUSKUTSU
 
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina lokakuun 8. päivänä 2017 klo 11 alkaen Turun Kristillisessä opistossa (Lustokatu 7, 20380 Turku).
 
Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat:
  1.  Kokouksen avaus
  2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  3. Todetaan läsnäolijat ja valtakirjat
  4. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjantarkastajan ja ääntenlaskijoiden valinta
  5. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen