Iloiseen ja elämänmyönteiseen kalenteriin on kuvattuna eri-ikäisiä sydänlapsia, -nuoria ja -aikuisia. Kalenterin ihastuttavat kuvat ovat valokuvaaja Veera Oravan käsialaa.  

Kalenteri on kaunis koristus seinälle kuin seinälle ja siitä riittää iloa koko vuodeksi – kotiin, työpaikalle ja vaikkapa mökille! Kalenteri on myös oivallinen joululahja-idea, jolla voit samalla tukea toimintaamme.
 
Viresidotun kalenterin koko on 280 x 185 mm ja se sisältää myös suomenkieliset nimi- ja pyhäpäivät. 

Jäsenlehti 3/2020 on ilmestynyt

Jäsenlehden uusimmassa numerossa käsitellään tällä kertaa muun muassa synnynnäisesti sydänvikaisten aikuisten hoitoseurantasuositusta sekä sydänaikuisten kokemuksia seurannasta. Lisäksi lehdessä on tiivistelmät opiskelijoiden tekemistä opinnäytetöistä, joissa käsiteltiin sydänsairauden vaikutusta mielenterveyteen sekä sydänlasten kipukokemuksia. 

Jäsenlehden sähköisen version voit lukea täältä

Tervetuloa kuuntelemaan psykologi Hippu Pintilän asiantuntijaluentoa sydänvikaisen ammatinvalintaan liittyvistä erityiskysymyksistä maanantaina 28.9. klo 18 Zoomiin välityksellä. Alustuksen jälkeen on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun.

Mukaan pääset linkistä, joka julkaistaan Facebookissa yhdistyksen suljetuissa ryhmissä. Voit myös pyytää linkkiä sähköpostitse alueosastosi yhteyshenkilöltä tai yhdistyksen toimistolta.

Olemme saaneet yhteydenottoja, jossa yhdistyksen työntekijöiden ja alueaktiivien nimissä on lähetetty viestejä, jossa pyydetään maksamaan laskua tai tekemään tilisiirto. Osoite on saatu näyttämään yhdistyksen sähköpostiosoitteelta, mutta todellisuudessa viesti tulee jostakin ihan muualta. 

Yhdistys on ryhtynyt järjestämään koronatilanteen seurauksena vertaiskeskustelutilaisuuksia verkossa Zoom-verkkoviestintätyökalua hyödyntäen. Sen perusversio, joka mahdollistaa mm. kokouksiin osallistumisen, on maksuton. Kirjautuminen tapahtuu sähköpostiosoitteella tai Google- tai Facebook-tunnuksilla. Tapahtumiin voi osallistua myös kirjautumatta. Zoom-tapaamiseen voi osallistua tapahtumasta luodun linkin kautta tai tapaamisen yksilöivällä numerokoodilla.

KOKOUSKUTSU

 
Koronatilanteen johdosta keväälle aikataulutettu vuosikokous jouduttiin siirtämään. Sydänlapset ja -aikuiset ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään sunnuntaina lokakuun 10. päivänä 2020 klo 10 alkaen Hotelli Rantapuistossa Helsingissä (Furuborginkatu 3, 00980 Helsinki).

Kokouksessa käsitellään seuraavat sääntöjen määräämät asiat: 
  1. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, pöytäkirjan tarkastajat sekä äänten laskijat
  2. Todetaan kokouksen osanottajat, laillisuus ja päätösvaltaisuus

Vuoden viimeinen synjan tapaaminen lähestyy. Sydännuorten ja -aikuisten yhteistapaaminen Hotelli Bepopissa Porissa järjestetään loka-marraskuun vaihteessa. Ajankohtaan sopien lauantain illanvietto Halloween-teemalla. Lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä

Sydännuorten (13-17v.) vertaistapaaminen järjestetään Pajulahdessa 11.-13.9.2020.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Vapaita paikoja voit kysyä toimisto@sydanlapsetjaaikuiset.fi
 
Sydänlapset ja -aikuiset ry on teettämässä tärkeää kyselyä synnynnäisesti sydänvikaisten seurannoista aikuispuolella.

Vastaa kyselyyn ja auta meitä saamaan tietoa seurantojen ja hoitopolkujen sujumisesta. Tavoitteenamme on vaikuttaa kyselyn tulosten perusteella sydänaikuisten seurantojen ja hoitopolkujen kehittämiseen tulevaisuudessa.

Kysely on avoinna 2.-15.6.2020.

Pääset kyselylomakkeelle tästä.

Synja pähkinänkuoressa

Mikä on Synja?

Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on kolme valtakunnallista ryhmää. Sydännuorista ja -aikuisista koostuvaa ryhmää kutsutaan Synjaksi.