Vuoden 2019 viimeinen jäsenlehti on ilmestynyt. Postilakon seurauksena jäsenlehden postitus on myöhässä ja siten verkkoversio on luettavissa jo tässä vaiheessa.  

Jäsenlehden uusimmassa numerossa aiheina ovat muun muassa potilaan oikeudet, äitien raskaudenaikaiset kokemukset sekä varjoainekuvauksen hyödyistä sydänlasten leikkauksissa. Lisäksi lehdessä on muistokirjoitus yhdistyksen Grand Old Ladyna ja perustamisen taustalla olleen Leena Tuuterin muistolle. 

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää vuosittain sopeutumisvalmennuskursseja, leirejä ja tapahtumia sydänlasten perheille sekä sydännuorille ja -aikuisille. 

Huomioithan, että kurssityöntekijät saapuvat paikalle jo vuorokautta ennen kurssin/leirin alkua valmistelutöihin. Tämä on huomioitu jo alla esitetyissä ajankohdissa.   

Tule mukaan viettämään yhdistyksen 44-vuotis syntymäpäivää 13.12. Pieni merenneito- musikaalin merkeissä Helsingin kaupunginteatteriin. Esitys alkaa klo 18.30. Yhdistyksen jäsenille on varattu lippuja jäsenhintaan. Lippuja on rajoitetusti!

Kannattaa tulla kauempaakin! Ilmoittautumisaika on päättynyt.
Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) on valtakunnallinen järjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on järjestää lomia henkilöille ja perheille, joilla ei muulla tavoin ole mahdollisuuksia virkistyä ja saada terveyttä ja sosiaalista kanssakäymistä tukevia lomakokemuksia. Yhteiskunnan, työelämän ja perhe-elämän vaatimukset ovat tänä päivänä haastavia. MTLH tarjoaa monipuolisesti lomia eri elämäntilanteissa oleville työikäisille, perheille, ikääntyneille ja eri sairaus- tai vammaisryhmiin kuuluville hyvinvoinnin ylläpitämisessä, arvostuksen kokemisessa ja voimien keräämisessä.

Olemme saaneet Lastenklinikoiden Kummit ry:n ja Silja Linen lahjoituksen risteilyetukortteja jaettavaksi jäsenistöllemme.

Silja Linen risteilyetukortti on voimassa seuraavilla lähdöillä.
  • Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä (omavastuu 40€/hytti), voimassa la-to lähdöillä 22.12.2019 asti (ei 11.-18.10. eikä 5.12.) ja 6.1. -12.2.2020 ja 29.2.-31.3.2020
  • 23 h-risteily Turusta (omavastuu 12€/hytti), voimassa la-to lähdöillä 22.12 asti (ei 16.-18.10. eikä 5.12.) ja 6.1.-12.2.2020 ja 23.2.-31.3.2020


Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää 8.–10.11. tieto- ja vertaistukiviikonlopun UVH-sydänlasten vanhemmille Espoossa, hyvinvointikartano Kaisankodissa. Viikonlopun aikana on luvassa monipuolisesti asiantuntijaluentoja sekä loistava mahdollisuus luoda kontakteja ja vaihtaa kokemuksia muiden vanhempien kanssa, toki mukavaa yhdessäoloa unohtamatta. Paikkoja on noin 50 hengelle ja viikonloppuun osallistuminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä.

Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenlehden uusimmassa numerossa aiheina ovat muun muassa ECMO-hoito sekä ammatinvalintaan liittyvät kysymykset. Tuttuun tapaan lehdessä on myös kootusti tietoa menneen kesän kursseilta ja leireiltä sekä tulevista tapahtumista ajankohtaisia yhdistysasioita unohtamatta. 

Voit lukea jäsenlehden sähköisesti täältä.

Yhdistyksen vuosikalenteriin haettiin kuvattavia keväällä ja saimmekin mukavasti yhteydenottoja. Kuvaukset järjestettiin kesällä monille niin kovin tutuilla ja idyllisillä Ronald McDonald taloilla ja niiden ympäristössä. Kalenteriin kuvattiin sydänlapsia, -nuoria ja -aikuisia. Kalenterin kuvaajana toimi taitava Jenna Rajavuori. Kalenterin voi käydä tilaamassa yhdistyksen verkkokaupasta jo nyt, kalenterien toimitus alkaa lokakuussa.
Oltermannintien toimisto on suljettu 19.7.-11.8. henkikökunnan ollessa kesälomilla. Tänä aikana verkkokaupan tilauksia ei toimiteta eikä uusia jäseniä lisätä jäsenrekisteriin. Yhteydenotot loman aikana toimisto(ät)sydanlapsetjaikuiset.fi. Mukavaa kesää kaikille!
Yhdistys toteuttaa muutaman vuoden tauon jälkeen hyväntekeväisyyskalenterin vuodelle 2020. Etsimme nyt kuvattavaksi sydänlapsia, -nuoria ja -aikuisia. Kuvattavaksi haetaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus, josta käy ilmi kuvattavan syntymäaika, yhteystiedot ja sydänvika. Liitä hakemukseen myös tuore kuva.