Sydänsankari Siiri seikkailee Sydänlapset ja -aikuiset ry:n uudessa lapsille suunnatussa animoidussa videossa, jonka tavoitteena on kertoa lapsille sydämen toiminnasta ja mitä sydänvika tarkoittaa.

Tämän kertaisessa jäsenlehdessä on tietoa mm. geenitutkimuksesta sydändiagnostiikassa, jota on lehteen jo tovin toivottu. Lisäksi numerosta löytyy ajankohtaista tietoa muuttuneista Kelan etuuksista sekä majoitusvaihtoehdoista Helsingissä kun lapsi on sairaalahoidossa. Lisäksi esittelyssä on ruotsinkielinen tieto- ja vertaistapaaminen sekä tietoa ensi kesänä ensimmäistä kertaa toteuttettavasta euroopanlaajuisesta sydännuorten leiristä (EYC). Lisäksi lehdestä löytyy muistutukset muista tulevan kesän tapahtumista sekä pian päättyvästä kurssihausta.

Sydänlasten viikolla pukeudutaan punaiseen
– Sydänlasten viikko 7. - 14.2.2019 

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää yhteistyössä Karpatiat ry:n ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry:n kanssa seminaaripäivän lauantaina 30.3. perinnöllistä rytmihäiriöistä ja sydänlihassairauksista. Paikkana on Oltermannikeskus Helsingin Oulunkylässä (Oltermannintie 8, 00620 Helsinki). Päivän toteutetaan ERN:n (European Reference Network) GUARD-HEART hankeen koulutusrahastosta saadulla tuella harvinaisiin sydänsairauksiin liittyen.

Sydänlasten viikkoa vietetään 7. - 14.2.2019 
– sankaritarinoita on jo tuhansia! 

Vuoden 2018 viimeinen jäsenlehti on ilmestynyt. Tällä kertaa jäsenlehdessä on laaja sydännuorille suunnattu tietopaketti sydänvikoihin liittyen. Lisäksi lehdessä on esittelyssä Sairaalakamut -sovellus sekä tietoa yhdistyksen vertaistukitoiminnasta.

Lämpimästi tervetuloa Sydänlapset ja -aikuiset ry:n järjestämään hoitohenkilökunnalle suunnattuun koulutukseen keskiviikkona 5.12.2018. Paikkana on Aluekeskus Oltermanni eli Hengitysliitto Helin ja Suomen Sydänliiton toimitalo Helsingin Oulunkylässä (Oltermannintie 8, 00620 Helsinki). Mikäli koet, että koulutuspäivän sisältö ei tällä kertaa kohdistu sinulle, toivomme, että välitätte tietoa eteenpäin potentiaalisille osallistujille.
 

KIRJOITELMAPYYNTÖ PRO GRADU –TUTKIELMAA VARTEN

Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenlehden uusimmassa numerossa aiheina ovat muun muassa synnynnäinen sydänvika ja liikunta, kesän kuulumiset alueosastoilta, kansainvälisestä konferenssista ja leireiltä. Lehdessä kerrotaan myös juuri avautuneesta Uudesta lastensairaalasta. Lisäksi lehden sivuilta voitte lukea Anni Riihimäen juoksuharrastuksesta. Tuttuun tapaan lehdessä on myös kootusti tietoa menneistä ja tulevista tapahtumista sekä muista ajankohtaisista yhdistysasioista.

KOKOUSKUTSU

 
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina lokakuun 6. päivänä 2018 klo 10 alkaen Hotelli Gustavelundissa Tuusulassa (Kirkkotie 36, 04310 Tuusula).
 
Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat:
 
  1. Kokouksen avaus
  2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  3. Todetaan läsnäolijat ja valtakirjat
  4. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjantarkastajan ja ääntenlaskijoiden valinta
  5. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen