Kuntoutuskursseja, leirejä ja sopeutumisvalmennusta

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää monipuolisesti leirejä, kuntoutuskursseja ja sopeutumisvalmennusta sydänlapsille, -nuorille ja -aikuisille sekä heidän perheilleen. 

Sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskurssien tavoitteena on jakaa monipuolista sydäntietoutta asiantuntijaluentojen muodossa sekä antaa voimavaroja ja eväitä arjessa selviytymiseen. Vapaamuotoisemmilla leireillä painopiste on yhdessä tekemisessä ja uusien taitojen opettelussa. Kurssien ja leirien tärkeää antia ovat myös synnynnäisesti sydänvikaisten sekä heidän läheistensä vertaiskontaktit. 

Yhdistyksen valtakunnalliset kurssit ja leirit vuonna 2019

Hakuaika kursseille alkaa 1.12.2018. Kursseille haetaan kurssikuvausten yhteydessä olevilla lomakkeilla, kurssikuvaukset päivitetään viikon 48 aikana. Kurssien, joiden hakuaika päättyy 28.2., kurssivalinnoista ilmoitetaan huhtikuun aikana. Sova-viikonloppuun pääsevät mukaan kaikki ilmoittautuneet, niin kauan kuin paikkoja riittää. Tarkemmat tiedot viikolopusta lähetetään ilmoittautuneille toukokuun aikana. Euroopanlaajuisen sydännuorten kurssin ja ruotsinkielisen tieto- ja vertaistapaamisen tarkemmat tiedot julkaistaan kurssien vahvistuttua. 
 
 
Ajankohta
Haku 
päättyy  
Sydänlasten perhekurssi (STEA), Pori, Yyteri 10. - 15.6. 28.2.
Tieto- ja vertaistapaaminen ruotsinkielisille perheille 14. - 16.6. 15.4.
Sydännuorten leiri (STEA), Tampere, Varala 24. - 29.6. 28.2.
SOVA-viikonloppu, Hämeenlinna 28. - 30.6. 15.4.
Sydänlasten ja sisarusten leiri, Virrat, Marttinen 2. - 5.7. 28.2.
Sydännuorten pohjoismainen leiri, Islanti 19. - 26.7.  28.2.
Sydänperheiden elämysleiri, Nurmes, Hyvärilä 22. - 27.7. 28.2.
Euroopanlaajuinen sydännuorten leiri 29.7. - 4.8.  
 

Jos olet epävarma, täyttyvätkö valintakriteerit perheenne/lapsenne osalta tai jos kursseista tai leireistä on muuta kysyttävää, ethän epäröi olla yhteydessä yhdistyksen toimistolle. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne.
 

Kelan kuntoutustarjonta 2019

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa Kelan sopeutumisvalmennuskursseja lapsille, joilla on sydänvika tai sydänsairaus sekä heidän vanhemmilleen ja sisaruksilleen. Sopeutumisvalmennuskurssilla perhe saa tietoa lapsen sairaudesta, sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Tavoitteena on saada hyviä eväitä perheen arkeen ja lapsen elinympäristöön. Kurssien tärkeänä antina on vertaistuki ja tutustuminen muihin vastaavassa tilanteessa oleviin perheisiin.Kurssit ovat maksuttomia ja niiden ajalta on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa ja matkakulukorvaukset. Lisätietoa kursseista löydät kurssinumerolla Kelan kurssihausta
 
  Kurssinumero  Ajankohta
Alle kouluikäisten lasten perhekurssi 71743 27. - 31.5.
Alle kouluikäisten lasten perhekurssi 71742 21. - 25.10.
Peruskouluikäisten lasten ja nuorten perhekurssi 71744 8. - 12.7.

Lisätiedot ja tiedustelut: 
Kuntoutus Kankaanpään kuntoutussihteeri Tarja Lammi
p. 050 394 7524
tarja.lammi(at)kuntke.fi