Olet täällä

Synja - sydännuoret ja -aikuiset

Suomessa on jo yli 7 000 synnynnäisen sydänvian takia leikattua aikuista. Määrä kasvaa vuosittain noin 250 henkilöllä.  
Valtaosa synnynnäisesti sydänvikaisista henkilöistä voi elää täysin normaalia elämää - käydä töissä, harrastaa ja perustaa perheen. Osalla sydänvika aiheuttaa rajoituksia. Yleisimmin ne liittyvät ammatinvalintaan ja työssä jaksamiseen, fyysiseen suorituskykyyn tai lasten hankkimiseen. Rajoituksista huolimatta sydännuoret ja -aikuiset voivat elää täyttä elämää. Vertaistuki, tieto ja kuntoutus auttavat jaksamaan.
 
Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on kolme koko maan kattavaa ryhmää, joista yksi on valtakunnallista toimintaa järjestävä Synja (sydännuoret ja aikuiset). Kaikki yhdistyksen 14 vuotta täyttäneet synnynnäisesti sydänvikaiset jäsenet luetaan yhdistyksessä synjalaisiksi. 

Vuosittain järjestetään valtakunnallisia tieto- ja vertaistukitapaamisia, kuntoutuskursseja ja infopäiviä. Sydännuorille ja -aikuisille on tarjolla myös opas- ja esitemateriaalia. Jäsenlehdessä julkaistaan nuoriso- ja aikuisjäseniä kiinnostavia artikkeleita. Jäsenille lähetetään lisäksi jäsenkirje, jossa tiedotetaan tulevista tapahtumista ja muista sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista. Jäseniä tiedotetaan pääasiassa sähköpostiviesteillä, joten sähköpostiosoite kannattaa ilmoittaa toimistolle. Keskustelua käydään sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista suljetussa ryhmässä Facebookista, pyydä pääsyä ryhmään!

Synjan toimintaa suunnittelee ja kehittää vapaaehtoisista synjalaisista koostuva Synjan työryhmä. Työryhmään kuuluvat Synjan syyskokouksen valitsemat edustajat sekä Sydänlapset ja -aikuiset ry:n aluesihteeri.
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n hallituksessa, kuntoutustyöryhmässä ja  lehtitoimikunnassa  on myös Synjan edustaja mukana.

Liity jäseneksi ja tule mukaan toimintaan!
Lisätietoja Synjan tapahtumista löydät  täältä.
Voit ilmoittaa uudet yhteystietosi täältä.

 

Synja - sydännuoret ja -aikuiset | Tulevat tapahtumat

10.11.2017 18:00 - 12.11.2017 14:30

Valtakunnallinen sydännuorten ja -aikuisten yhteinen tieto- ja vertaistukitapaaminen järjestetään 10.-12.11.2017 Helsingissä. Tapaamisen yhteydessä vietetään Synjan vuosikokous ja pikkujoulut, joihin kaikki synjalaiset voivat osallistua. Pikkujouluihin ja kokoukseen tulee ilmoittautua tarjoilun vuoksi.

Tapaamiseen osallistuminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyden.

Viikonloppuna on tarkoitus tutustua joogaan, kuunnella kardiologin ja sairaanhoitajan luento omahoidosta ja Terveyskylästä (erikoissairaanhoidon verkkopalvelu), viettää Synjan vuosikokousta ja pikkujoulua... Lue lisää

Menneet tapahtumat

15.9.2017 18:00 - 17.9.2017 14:15

24.8.2017 18:00 - 27.8.2017 13:00

20.7.2017 10:00 - 27.7.2017 14:00

Kuvia