Oltermannitien toimitalon mennessä kiinni heinäkuuksi, katkeaa saapuvan postin kulku Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toimistolle. Lähtevän postin osalta kirjepostit kulkevat normaalisti niiltä osin kuin olemme paikalla, mutta verkkokaupan toimitukset (paketit) lähtevät sitten vasta lomien jälkeen. 

Toimistomme henkilökunta lomailee pääosin heinä-elokuussa. Kokonaan suljettuna toimistomme on 17.7. - 9.8. asti. Tällöin kiireellisissä asioissa voitte tavoitella Katja Lainetta puhelimitse numerosta 044 2727 717. 

Sydänlapset ja -aikuiset Miss Hiekkasärkät -tapahtuman hyväntekeväisyyskohteena 2017
 

Sydän- ja verisuonisairaudet koskettavat monen suomalaisen elämää joka päivä  

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat edelleen suomalaisten yleisin kuolinsyy. Toisin kuin yleisesti luullaan, sydänsairauden kanssa eletään hyvin pitkiä aikoja. Sairaus voi olla mukana syntymästä lähtien tai se voi tulla aikuisiällä. Sairaudet tulevat usein yllätyksenä ilman ennakkovaroitusta. Sydänliitto tarjoaa tietoa, tukea ja kursseja sairastuneille sekä tekee ennaltaehkäisevää työtä.
 

Sydänlapset ja -aikuiset ry toteutti vuonna 2015 RAY:n tukemana ”Amanda ja Tomi”-lyhytelokuvan, jonka tavoitteena on lieventää mahdollisia sairaalapelkoja ja valmistella lasta tulevaan toimenpiteeseen Helsingin Lasten ja Nuorten sairaalassa. Video oli suunnattu erityisesti leikki-iässä oleville sydänlapsille, mutta konsepti on osoittautunut toimivaksi myös alakouluikäisille lapsille, heidän sisaruksilleen ja vanhemmille.
Tämän vuoden toinen jäsenlehti on ilmestynyt!  

Kevään numerossa tutustumme sähköisiin terveyspalveluihin Kanta-palveluun sekä yhä kasvavaan Terveyskylään. Etenkin sydänvikaiset tytöt ja naiset, pohtivat mahdollisuuttaan saada omia biologisia lapsia. Asia askarruttaa myös monia sydänlasten vanhempia. Raskaus ei ole kaikille sydänvikaisille suositeltua, toisin kuin haastattelun antaneelle Sannalle. Lue Sannan tarina sivulta 8 ja faktaa sydänvikaisen raskaudesta ja sen suunnittelusta on kerrottu sivuilla 12-14.

Sydänviikko 23.-30.4.2017 viestii ihmisten voimavarojen vahvistamisen teemoja ja tekoja. Yhtenä kampanjatekona ja läheisyyden osoituksena tullaan näkemään halauksia.

 

Sydänviikolla halataan niin että tuntuu

Sydänyhteisö on aina pyrkinyt toimimaan ihmisten hyvinvointia lisäävästi ja jatkossa se saa yhä näkyvämpiä muotoja. Sydänviikolla 2017 korostetaan jaksamisen, ihmissuhteiden ja myönteisten tunteiden merkitystä elämässä - sen iloissa ja suruissa.

Diakonia-ammattikorkeakoulun toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelijat Eevi Kinanen ja Sanna Mäkelä tekevät opinnäytetyötä, jonka tarkoituksena on selvittää 0–18-vuotiaiden UVH-lasten ja -nuorten tavallista arkielämää ja sen sisältöä sekä yksikammioisuuden vaikutusta koko perheen elämään. 

Viimeinkin vuoden ensimmäinen jäsenlehti on ilmestynyt!  Pahoittelemme, että meistä riippumattomista syistä lehti ilmestyi muutaman päivän myöhässä.

Tykkää ja jaa! 

Sydänlapset ja -aikuiset ry kampanjoi 7. - 14.2.2017 mm. sosiaalisessa mediassa Sydänlasten viikolla, jota vietetään nyt jo neljättä kertaa. 

Viikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta yleisesti synnynnäisistä sydänvioista sekä Sydänlapset ja -aikuiset ry:stä kaikkien synnynnäisesti sydänvikaisten lasten ja aikuisten sekä heidän läheistensä etuja ajavana potilasjärjestönä. Kyseistä ajankohtaa käytetään kansainvälisesti synnynnäisiin sydänvikoihin liittyvän tietoisuuden lisäämiseksi. 

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää vuosittain sopeutumisvalmennuskursseja, leirejä ja tapahtumia sydänlasten perheille sekä sydännuorille.